Αρχική News Δόθηκαν εξειδικευμένες πιπίλες σε πρόωρα νεογνά στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Δόθηκαν εξειδικευμένες πιπίλες σε πρόωρα νεογνά στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Δόθηκαν-εξειδικευμένες-πιπίλες-σε-πρόωρα-νεογνά-στο-Μακάρειο-Νοσοκομείο

Σύμφωνα με το MAM Κύπρου και το Σύνδεσμο «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Τράπεζα Κύπρου η οποία στο πλαίσιο της Κοινωνικής της Προσφοράς προχώρησε στην αγορά εξειδικευμένων Πιπίλων της εταιρείας ΜΑΜ για πρόωρα και χαμηλού βάρους μωρών του Μακάριου Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Είναι η πρώτη φορά στην Κύπρο που θα χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένες πιπίλες σε πρόωρα βρέφη. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων και άλλων Ιατρικών φορέων οι πιπίλες προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στα πρόωρα μωρά όπως η  μείωση του ρίσκου του ξαφνικού θανάτου (SIDS), καθώς λειτουργούν υποστηρικτικά στη μετάβαση από τη σίτιση με σωληνάκι  στη σίτιση με θηλασμό, εκπληρώνουν την ανάγκη του φυσικού πιπιλίσματος και βελτιώνουν την οξυγόνωση του οργανισμού κατά τη σίτιση με σωληνάκι, ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ιατρικής φροντίδας (π.χ. διασωλήνωση), απαλύνουν τον σωματικό πόνο.

Η ομάδα της ΜΑΜ Κύπρου και ο Σύνδεσμος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» συγχαίρουν την Τράπεζα Κύπρου για την προσφορά της και τη δυνατότητα που δίνει για εισαγωγή εξειδικευμένων πιπίλων για πρώτη φορά στο Μακάριο Νοσοκομείο.