Αρχική Family Fun Τι παραμύθι να διαλέξω;

Τι παραμύθι να διαλέξω;

Τι-παραμύθι-να-διαλέξω;

Σου έχει τύχει να πας στο βιβλιοπωλείο και να μην ξέρεις ποιο παραμύθι να διαλέξεις;

Ή να μην βρίσκεις το συγκεκριμένο θέμα που ψάχνεις;

Διερωτήθηκες ποτέ ποιο βιβλίο θεωρείται κατάλληλο και εκπαιδευτικό; Σκέφτηκες ποτέ με ποιο τρόπο μπορείς εσύ να βοηθήσεις ένα παιδί να μάθει τα γράμματα;

 Αυτά ήταν κάποια ερωτήματα που προβλημάτιζαν και εμένα, ενώ σπούδαζα στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σαν εκπαιδευτικός συνειδητοποίησα πως είναι δύσκολο να βρεις ένα χρήσιμο «εργαλείο», ειδικά όσον αφορά ένα θέμα τόσο σοβαρό και διαχρονικό, όπως την εκμάθηση του αλφαβήτου. Επίσης συμμερίστηκα την αγωνία και δυσκολία που αντιμετώπιζαν οι γονείς μέχρι να βρουν ένα καλό, εκπαιδευτικό βιβλίο /παραμύθι. Έτσι, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα ολοκληρωμένο υλικό που θα κάνει τη μάθηση για τα παιδιά, ευχάριστη και αποτελεσματική.  Τότε ακριβώς, ξεκίνησε και το ταξίδι των «Ηρώων της αβ».

Ονομάζομαι Μαλεβή Μανέντη και είμαι συγγραφέας, εικονογράφος και εκπαιδευτικός. Ασχολήθηκα με την εκπαίδευση σε όλο της το φάσμα. Εργάστηκα ως νηπιαγωγός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση ενηλίκων σε εταιρείες, αλλά και ως e-learning developer, δημιουργώντας προγράμματα για τη μάθηση εξ αποστάσεως.

 Το παιδικό βιβλίο «Οι ήρωες της αβ», είναι το πρώτο μου συγγραφικό δημιούργημα, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου. Αποτελεί ένα εκπαιδευτικό βιβλίο, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και έχει σαν στόχο τη διδασκαλία του αλφαβήτου.

Σε αυτό πρωταγωνιστούν 24 εικονογραφημένοι ήρωες, οι οποίοι ενσωματώνονται στο σχήμα του κάθε γράμματος ξεχωριστά, για να ενισχύσουν την οπτική απεικόνιση. Τον κάθε ήρωα, πλαισιώνει μια ιστορία/παραμύθι (μια ιστορία για κάθε γράμμα). Στο τέλος κάθε ιστορίας, ο μαθητής παίρνει ενεργό ρόλο στη μάθηση και καλείται να λύσει γρίφους και δραστηριότητες, για να βοηθήσει τον ήρωα. Παράλληλα βελτιώνονται οι προαναγνωστικές δεξιοτήτες των παιδιών, δηλαδή η αντίληψη της σωστής φοράς των γραμμάτων και η εξάσκηση του λεπτού κινητικού συντονισμού. Με άλλα λόγια, θα διδαχθούν τον σωστό τρόπο γραφής των γραμμμάτων και θα ενεργοποιήσουν τους κατάλληλους κινητικούς μηχανισμούς που προαπαιτούνται για την κατάκτηση της γραφής.

«Οι ήρωες της αβ» αποτελούν το μεταφορικό μέσο, που θα ταξιδέψουν εσένα και το παιδί σου στον μαγικό κόσμο των γραμμάτων. Θα ταξιδέψετε σε 24 παραμυθένιους προορισμούς και θα περάσετε από διάφορα μονοπάτια, λύνοντας γρίφους και ασκήσεις. Τέλος, θα βοηθήσετε το παιδί σας να κατακτήσει τις ΣΟΥΠΕΡ δυνάμεις της γραφής και της ανάγνωσης!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο, καθώς και τα σημεία πώλησης επικοινωνήστε μαζί μας ή πατήστε ΕΔΩ:

https://www.facebook.com/OiHrwesTisAB/

By: Μαλεβή Μανέντη συγγραφέας, εικονογράφος και εκπαιδευτικός