Αρχική Ψυχολογία Μένουμε σπίτι και ενδυναμώνουμε τα παιδιά μας

Μένουμε σπίτι και ενδυναμώνουμε τα παιδιά μας

Μένουμε-σπίτι-και-ενδυναμώνουμε-τα-παιδιά-μας

 Δεν ειναι τιμωρία! Είναι επιτακτική ανάγκη να μείνουμε σπίτι για να βοηθήσει ο καθένας από εμας στη μη εξάπλωση του Covid-19 προστατεύοντας εμάς και τους ανθρωπους που αγαπάμε, τη γιαγιά και τον παππού. 

Εγώ, μενω σπίτι από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία και μπορώ να σας πω ότι για εμένα αν και δουλεύω από το σπίτι, προσπαθώντας να δω μόνο τη θετική πλευρά, αποτελεί ευλογία να είμαι με τον γιό μου σχεδόν 2 ετών στο σπίτι. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές ομολογώ, γιατί θέλω να είμαι σωστή επαγγελματίας, όμως με καλή θέληση και υπομονή όλα γίνονται. 

Συνομιλώντας με άλλους γονείς που είναι στην ίδια θέση μαζί μου, μερικοί από αυτούς παραπονιούνται πόσο δύσκολο είναι, αλλοι νιώθουν επίσης ευλογημένοι γιατι έχουν χρόνο με τα παιδιά τους. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και τον “πόλεμο” με τον αόρατο εχθρό μας, ας επικεντρωθούμε στα θετικά. 

Αγαπητοί μου φίλοι γονείς, θα διαβάσετε πολλά άρθρα και πολλές επικοδομητικές ιδέες για παιχνίδια στο σπίτι. Δείτε όμως και το παρακάτω βίντεο όπου η αγαπημένη μας Έλενα Μιτσίδη – εκπαιδευτικός life Coach για παιδιά., βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στο δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας. Όπως η ίδια επισημαίνει  ” με αυτό που περνάμε που είναι δύσκολο ας βρούμε τη δύναμη που έχουμε μέσα μας, την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και ας την δώσουμε στους γύρω μας. Ας γίνουμε πηγή έμπνευσης εμψύχωσης και ενδυνάμωσης”.

Αφιερώστε 10 λεπτά την ημέρα και δώστε στα παιδιά σας τη ψυχή σας με πολλούς και απλούς τρόπους.