Αρχική News Τα παιδιά ζωγραφίζουν… και όχι μόνο!

Τα παιδιά ζωγραφίζουν… και όχι μόνο!

Τα-παιδιά-ζωγραφίζουν…-και-όχι-μόνο!

Μια πρωτοβουλία ένδειξης αγάπης και αλληλεγγύης στα άτομα της τρίτης ηλικίας που αυτές τις μέρες μένουν σπίτι.

Αν είναι κάτι που μπορεί να χαρακτηρίσει τον δεσμό των παιδιών με τα άτομα της τρίτης ηλικίας, θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά πως αυτό είναι το χαμόγελο που ζωγραφίζεται στο πρόσωπο του ηλικιωμένου από τη ζωντάνια ενός μικρού παιδιού.

Η παγκόσμια πανδημία την οποία βιώνουμε έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρες συνθήκες ζωής για την εποχή μας. Ο χωρικός περιορισμός μικρών και μεγάλων αποτελεί ένα από τα δραστικά κοινωνικά μέτρα που έχει ληφθεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγούμε νικητές και ενωμένοι από τη δύσκολη αυτή μάχη. Και θα τα καταφέρουμε!

Κύριο μέλημά μας στον αγώνα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας είναι η προστασία της ευπαθούς ομάδας των ηλικιωμένων μέσα από τον δυσάρεστο, αλλά αναγκαίο περιορισμό τους στο σπίτι.

Μέσα σε αυτό το γκρίζο τοπίο, το Center for Social Innovation (Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας) έρχεται να δώσει μια πινελιά χρώματος και αλληλεγγύης, καλώντας όλους μας να ακολουθήσουμε τη «χρωματιστή» δίοδο επικοινωνίας που έχει δημιουργήσει!

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #BeyondtheVirus, το Κέντρο προσκαλεί παιδιά και έφηβους έως 15 ετών να αποτυπώσουν την αγάπη τους προς τους μεγαλύτερους συνανθρώπους μας στο χαρτί, γράφοντας μια ιστορία ή ζωγραφίζοντας, και να αναρτήσουν το έργο τους με τη βοήθεια των γονιών τους στην σελίδα I Feel You στο Facebook. Οι ζωγραφιές και οι ιστορίες των παιδιών θα παραδοθούν σε χώρους φροντίδας ηλικιωμένων και κάθε μικρή/-ός «ζωγράφος» ή «συγγραφέας» που θα συμμετάσχει θα λάβει τιμητικό δίπλωμα για την κοινωνική προσφορά του!

 

Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στον κοινό υπαρξιακό στόχο.

Θέτουμε τα θεμέλια για μια νέα αντίληψη της κοινότητας, της κοινωνικής συνεργασίας και αλληλεγγύης.