Αρχική News Τραγωδία στην Ελλάδα: Έσβησε 9χρονο κοριτσάκι με στρεπτόκοκκο

Τραγωδία στην Ελλάδα: Έσβησε 9χρονο κοριτσάκι με στρεπτόκοκκο

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ελλάδα, έπειτα από το θάνατο ενός κοριτσιού μόλις εννέα ετών.

Η 9χρονη μεταφέρθηκε σήμερα στις 13.30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης.

Η 9χρονη διακομίστηκε το πρωί της Δευτέρας από τη μητέρα της στο νοσοκομείο. Ήταν σε πολύ βαριά κατάσταση και κρίθηκε άμεση και επιβεβλημένη η διασωλήνωσή της, όπως και έγινε. Στο τεστ που του έγινε, βγήκε θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Μάλιστα, προκειμένου να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για την επείγουσα νοσηλεία της αξιολογήθηκε ότι πρέπει να διακομιστεί άμεσα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, παρότι πρόκειται για ΜΕΘ ενηλίκων.

Ωστόσο, η εξέλιξη της υγείας της 9χρονης ήταν ραγδαία. Η διακομιδή δεν έγινε ποτέ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πόσες ημέρες νοσούσε η 9χρονη ούτε αν είχε γίνει ιατρική εκτίμηση από άλλη δομή, ιδιωτική ή δημόσια.

Το βέβαιον είναι πως για μια ακόμη φορά η διεισδυτική λοίμωξη IGas στρεπτόκοκκου στέρησε τη ζωή σε ένα ακόμη παιδί. Πρόκειται για το πρώτο παιδί που καταλήγει στην Ελλάδα το 2024. Αλλά 10 παιδιά έχουν αναφερθεί ότι έχουν καταλήξει λόγω των επιπλοκών της λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

Η σορός του θα διακομισθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

Σχετικά με τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης.

Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης.

Πηγή: protothema.gr