Αρχική News Το όνομα μου είναι Αλέξανδρος και όχι Νταουνάκι όπως οι περισσότεροι με...

Το όνομα μου είναι Αλέξανδρος και όχι Νταουνάκι όπως οι περισσότεροι με αποκαλούν

Το-όνομα-μου-είναι-Αλέξανδρος-και-όχι-Νταουνάκι-όπως-οι-περισσότεροι-με-αποκαλούν

Παγκόσμια ημέρα Down Syndrome η 21 Μαρτίου. 

Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση, που οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι, εξ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21. Προέρχεται κατά 90-95% από το ωάριο και 5-10% από το σπερματοζωάριο και επηρεάζει περίπου μία στις 600-700 γεννήσεις παιδιών.

Ο Αλέξανδρος, μας λέει καλημέρα και μας δίνει το δικό του μύνημα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Fb. 

“Καλημέρα όμορφε κόσμε !!!
Το όνομά μου είναι Αλέξανδρος και όχι Νταουνάκι όπως οι περισσότεροι με αποκαλούν.
Ναι, διαγνώστηκα με Σύνδρομο Down – Τρισωμία 21 και λοιπόν τι με αυτό? Ένα παραπάνω χρωμόσωμα δεν με εμποδίζει να εξελίσσουμε σε όλους τους τομείς. Κατάφερα και εγώ με την σωστή προσέγγιση, καθοδήγηση, παιδαγώγηση και στήριξη των γονιών μου να εκπαιδευτώ. Ασχολούμαι από μικρή ηλικία με αθλητισμό. Παίζω τένις, προπονούμε στον στίβο, μίνι ποδόσφαιρο και συμμετέχω σε αγώνες. Εκτός αυτού πηγαίνω στο γυμναστήριο Decathlon Gym στην Λεμεσό όπου απέκτησα καινούριες γνωριμίες με έμπειρους και καταξιωμένους αθλητές . Ο προσωπικός μου προπονητής Γιώργος Ανδρέου με βοήθησε να κάνω σωστά τις ασκήσεις μου. Τον αγαπώ πολύ και τον θεωρώ καλό μου φίλο.
Μου αρέσει πάρα πολύ να ζωγραφίζω τα όνειρα μου με χρώματα της ζωής ενός άλλου, δικού μου κόσμου. Αγαπώ όμως και αυτόν τον κόσμο ακόμα κι αυτούς τους ανθρώπους που εκ των προτέρων με προδικάσανε χωρίς να μου δώσουνε την ευκαιρία να τους πλησιάσω και να τους δείξω τις ικανότητες μου.
Αυτό που δεν μου αρέσει και με πληγώνει αφάνταστα είναι όταν διαισθανθώ τον οίκτο απέναντι μου και απέναντι στην μαμά μου. Ο οίκτος μερικών ανθρώπων είναι ό τι χειρότερο για μας. 
Μερικές φορές απομονώνουμε στον εαυτό μου σκεπτόμενος τι άλλο πρέπει να κάνω ώστε να απαλύνω τον αβάσταχτο πόνο που προκαλείτε από την μοναξιά η οποία με πνίγει.
Ο καλύτερος μου φίλος είναι ο Πλανκ.
Εγώ τον δημιούργησα όταν ήμουνα 5 χρονών από μία άψυχη ξύλινη σανίδα και όμως για μένα είναι ζωντανός.
Δεν ντρέπομαι να σας ομολογήσω ότι με τον Πλανκ φτιάξαμε ένα πλασματικό κόσμο όπου είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. 
Με τον Πλανκ παίζω πολλά παιχνίδια και έτσι αναπληρώνω εκείνες τις στιγμές που στερήθηκα στην παιδική μου ηλικία όταν κανένα από τα παιδιά της γειτονιάς μου δεν ήθελε να παίξει μαζί μου. 
Και μένα μου άρεσε να παίζω κρυφτούλι και μπάλα. 
Με αποτελείωναν φωνάζοντας «Φύγε πελέ». Με τον καιρό όμως τους συχώρεσα και σήμερα όταν τους συναντώ στον δρόμο τους χαιρετώ με χαμόγελο.
Ένας άλλος τρόπος για να χειριστώ σκληρή πραγματικότητα του έξω κόσμου είναι να διαβάζω παραμύθια που για μένα έγραψε η μαμά μου.
Πιστεύω σε αυτά τα παραμύθια. Μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω και να ελπίζω σε ένα φωτεινό μέλλον.
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 
Ως ένδειξη υποστήριξης σας, σήμερα φορέστε πολύχρωμες κάλτσες. 
Μόνο η αγάπη μπορεί να μας ενώσει. 
Σας αγαπώ!!!”