Αρχική News Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός – Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός – Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Ταυτόχρονος-Μητρικός-Θηλασμός-–-Σάββατο-5-Οκτωβρίου

Το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς της Χαραλαμπίδης Κρίστης, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, προσκαλεί για ακόμα μια χρονιά όλες τις νέες μητέρες να συμμετάσχουν στον καθιερωμένο ετήσιο Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, ως η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και διανομής τροφίμων, πρωτοπόρος και με διεθνή συστήματα ποιότητας, διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και προσφέρει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας στους καταναλωτές, προωθεί διαχρονικά το μητρικό θηλασμό, στηρίζοντας τις μητέρες που επιλέγουν να χαρίσουν στα παιδιά τους το ανεκτίμητο δώρο του θηλασμού, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί την κυπριακή κοινωνία για την αξία και τα οφέλη του. Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί σε επιτυχημένο θεσμό που προσελκύει μητέρες και παιδιά από όλη την Κύπρο.

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης στηρίζει για 13η συνεχή χρόνια την Ημέρα Ταυτόχρονου Μητρικού Θηλασμού, ενώ και την φετινή εκδήλωση θα πλαισιώσει  το  φρέσκο γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης Plus εμπλουτισμένο με +40% φυσικό ασβέστιο, βιταμίνες A&D και φιλικό οξύ, που ενδυναμώνει τον οργανισμό και συμβάλει στην καλή υγεία των οστών.

Με σύνθημα «Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό». η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, με κορύφωση τη μεγάλη εκδήλωση στη Λευκωσία όπου γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να ψυχαγωγηθούν μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες.

Την εκδήλωση διοργανώνει για 13η συνεχόμενη χρονιά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής» με την συνεργασία του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς της Χαραλαμπίδης Κρίστης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και εντάσσεται στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για το Μητρικό Θηλασμό (WABA). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με διεθνή χαρακτήρα, καθώς αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από υποστηρικτές του θηλασμού παγκοσμίως.

Οι εγγραφές για την εκδήλωση ξεκινούν στις 10:00 π.μ. στα πιο κάτω σημεία ανά πόλη και ο Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός πραγματοποιείται ακριβώς στις 11:00 π.μ. Οι χώροι διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι οι ακόλουθοι:

  • Λευκωσία Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία  99365414
  • Λεμεσός Αίθουσα Πάνος Σολομωνίδης  99379808
  • Λάρνακα Larnaca Med Schools Pre-primary (πίσω από τον Σκλαβενίτη)  96649737
  • Πάφος Νοσοκομείο Ευαγγελισμός  26848000

Το σλόγκαν της #ΠΕΘ2019 / #WBW2019 «Ενδυναμώνουμε τους Γονείς,  Διευκολύνουμε τον Θηλασμό» επιλέχθηκε προκειμένου να συμπεριλάβει όλες τις κατηγορίες γονέων του σημερινού κόσμου. Το να στοχεύσουμε στην υποστήριξη και των γονέων ώστε να ενδυναμωθούν, αποκτά καθοριστική σημασία προκειμένου εκείνοι, να επιτύχουν τους στόχους τους σε σχέση με τον θηλασμό.

Η ενδυνάμωση είναι μια διαδικασία που απαιτεί αντικειμενική πληροφόρηση βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα και υποστήριξη, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον όπου οι μητέρες θα μπορούν να θηλάζουν με τον καλύτερο τρόπο. Ο θηλασμός ανήκει στην αρμοδιότητα της μητέρας και όταν ο πατέρας, ο σύντροφος, η οικογένεια, το εργασιακό περιβάλλον και η κοινότητα την υποστηρίζουν, τότε ο θηλασμός βελτιώνεται.

Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία, καθώς ο θηλασμός αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Για να διευκολύνουμε τον θηλασμό, χρειάζεται όλοι να τον προστατεύσουμε, να τον προωθήσουμε και να τον υποστηρίξουμε. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το World Alliance for Breastfeeding Action (WABA):  http://worldbreastfeedingweek.org/.