Αρχική News Πως ένα φιλί από ένα άγνωστο μπορεί να βλάψει την υγεία του...

Πως ένα φιλί από ένα άγνωστο μπορεί να βλάψει την υγεία του μωρού

Πως-ένα-φιλί-από-ένα-άγνωστο-μπορεί-να-βλάψει-την-υγεία-του-μωρού

Με τον ερχομό ενός μωρού οι επισκέψεις για αυτόν δίνουν και παίρνουν καθώς όλοι θέλουν να γνωρίσουν το νέο μικρό πλασματάκι. Πολλές φορές οι σωματική επαφή (αγκαλιές & φιλιά) του μωρού με φίλους και συγγενείς δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύουμε. Τα άτομα που βλέπουν το μωρό αν δεν προσέχουν συχνά κουβαλούν μικρόβια και ιούς και περιέχουν επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία του μωρού. 

Η Amy Stinton κοινοποίησε μία φωτογραφία του μωρού της με πρήξιμο και κοκκινίλες στα πόδια, γράφοντας το εξής σχόλιο από κάτω: «Αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν ανοιχτές πληγές από έρπητα. Ο γιος μου ‘κόλλησε’ έρπη και από εδώ και πέρα θα τον έχει για όλη του τη ζωή. Γι’ αυτό, να το σκέφτεστε διπλά πριν φιλήσετε ένα μωρό.»

Αρκετοί άνθρωποι είναι φορείς του ιού του έρπητα, ωστόσο στους περισσότερους η ασθένεια δεν εκδηλώνεται. Ο ιός μεταφέρεται από άτομο σε άτομο μέσω της σωματικής επαφής, του φιλιού ή ακόμα και του θηλασμού. Ενώ στους ενήλικες δεν θεωρείται κάτι σοβαρό, για τα μωρά ο έρπης μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρος λόγω του μη αναπτυγμένου ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Όπως αναφέρει η ίδια η μαμά δεν κατηγορεί κανέναν για το γεγονός αυτό. Σκοπός της ήταν να προειδοποιήσει τους γονείς σχετικά για να προσέχουν ποια άτομα έρχονται σ’ επαφή με το μωρό τους. Ειδικά, μάλιστα, αν γνωρίζουν ότι είναι φορείς κάποιας ασθένειας, καλό θα είναι να μένουν μακριά απ’ το μωρό.

Δείτε τις φωτογραφίες που «ανέβασε» στο ίντερνετ η μαμά του μικρού Όλιβερ:

ioy02

ioy3

ioy4