Αρχική News Όχι στα κορδόνια σε ρούχα παιδιών- Οργανωμένη εκστρατεία στην Κύπρο

Όχι στα κορδόνια σε ρούχα παιδιών- Οργανωμένη εκστρατεία στην Κύπρο

Όχι-στα-κορδόνια-σε-ρούχα-παιδιών-Οργανωμένη-εκστρατεία-στην-Κύπρο
Εκστρατεία Ελέγχου Παιδικών Ενδυμάτων και ενημέρωσης θα πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου με στόχο να εντοπιστούν επικίνδυνα παιδικά ενδύματα.
Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σημειώνει ότι η παρουσία κορδονιών στα παιδικά ενδύματα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά, αφού αυτά δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους. Πολλά ατυχήματα έχουν καταγραφεί, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων των παιδιών, από εγκλωβισμό των κορδονιών των ενδυμάτων σε τσουλήθρες, πόρτες, δέντρα και σε άλλα σημεία.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους κινδύνους αυτούς η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή πραγματοποιεί εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης που καλύπτει την περίοδο 23/9/2019 – 4/10/2019. Κατά την εκστρατεία, αναμένεται ότι θα ελεγχθούν πέραν των 80 σημείων παγκύπρια με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων παιδικών ενδυμάτων καθώς επίσης ενημέρωση των οικονομικών φορέων.
Τέλος, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Παιδικά Ενδύματα – Συμβουλές στους Καταναλωτές» το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ασφάλεια των παιδικών ενδυμάτων.
Από το ΚΥΠΕ