Αρχική News Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να επανέλθει από την καισαρική

Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να επανέλθει από την καισαρική

Πως-να-βοηθήσουμε-το-σώμα-μας-να-επανέλθει-από-την-καισαρική

Μετά από μια καισαρική τομή, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να ανακάμψετε.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές!

  • Tις πρώτες ώρες και αφού ο χειρουργός σας έχει ήδη επιτρέψει να σηκωθείτε από το κρεβάτι, βρείτε μια καλή τεχνική για να το κάνετε, ώστε να μειώσετε την πίεση στην κοιλιακή χώρα.
  • Γυμνάστε το πυελικό έδαφος με κατάλληλες ασκήσεις , που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του πυελικού εδάφους και θα βοηθήσουν στην πρόληψη προβλημάτων όπως η ακράτεια ούρων ή κοπράνων στο μέλλον.
  • Όταν κάθεστε, θυμηθείτε να κρατάτε την πλάτη σας ίσια και να αναπνέετε κανονικά.
  • Απλές κινήσεις των ποδιών σας, όπως η κίνηση εμπρός και πίσω δέκα φορές και κάμψη και ισορροπία των γόνατων σας πέντε φορές σε κάθε πόδι θα συμβάλει στη διατήρηση της υγιούς ροής του αίματος ενώ είστε στο κρεβάτι.
  • Οι ήπιες κινήσεις του λαιμού και των ώμων θα συμβάλουν επίσης στην ελαχιστοποίηση της δυσκαμψίας του αυχένα και των ώμων.
  • Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε την υπερβολική κάμψη, ανύψωση, στρίψιμο ή έντονη δραστηριότητα μέσα στις πρώτες έξι εβδομάδες. Μην σηκώνετε τίποτα βαρύτερο από το νεογέννητο σας μέσα σε αυτήν την περίοδο.
  • Μετά τις πρώτες έξι εβδομάδες, και με τη σύμφωνη γνώμη του χειρουργού, ξεκινήστε ήπια άσκηση, ξεκινώντας με το περπάτημα ή την postnatal yoga και σταδιακά και με άλλους τύπους άσκησης.

Οι 40 ημέρες της λοχείας μετά από καισαρική δεν διαφέρουν πολύ από αυτές του φυσιολογικού τοκετού. Η βασική διαφορά είναι ότι μπορεί να χρειαστείτε κάποιο παυσίπονο για τις πρώτες ημέρες και επιπλέον πρέπει να φροντίζετε τη χειρουργική τομή βάσει των οδηγιών που σας έδωσε ο γιατρός σας.

 

Πληροφορίες: maia.authorway.com