Αρχική News Πέθανε 8χρονο αγοράκι με στρεπτόκοκκο – είχε υψηλό πυρετό και πονόλαιμο

Πέθανε 8χρονο αγοράκι με στρεπτόκοκκο – είχε υψηλό πυρετό και πονόλαιμο

Βελτίωση-στην-υγεία-της-4χρονης-που-νοσηλεύεται-με-στρεπτόκοκκο-στο-Ισραήλ

Τη ζωή του έχασε ένας 8χρονος στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», το πρωί της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη διάγνωσή του με στρεπτόκοκκο.

Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Χθες τα ξημερώματα, στις πέντε, προσήλθε ένα παιδάκι με τους γονείς του, 8 ετών αγόρι, στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού που εφημέρευε. Οι γιατροί έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Του έκαναν στρεπ τεστ, ήταν θετικό, με πονόλαιμο και υψηλό πυρετό» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Εκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν, το πήγαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μετά από τρεις ώρες κατέληξε. Θέλει προσοχή από τους γονείς, χειμώνας είναι, γιορτές είναι. Θέλει, όμως, και οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας. Είναι κρίμα να χάνουμε παιδάκια από στρεπτόκοκκο», σχολίασε, υπογραμμίζοντας πως θα γίνουν επιπλέον τεστ για να επιβεβαιωθεί ότι η αιτία θανάτου του 8χρονου σχετίζεται με τον στρεπτόκοκκο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Αγόρι, 8 ετών, ελληνικής καταγωγής, προσήλθε στην εφημερία στις 18.12.2023, ξημερώματα 19.12.2023, 04:00, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με ΙΧ, συνοδευόμενο από τους γονείς του, από την περιοχή των Δυτικών Προαστίων.

Παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία, σε έδαφος σηπτικού  shock  με αναφερόμενη εμπύρετη λοίμωξη  ανώτερου αναπνευστικού από τετραημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση τριπλού αντιβιοτικού σχήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία και εισήχθη άμεσα στη  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: mama365.gr