Αφήστε τις οθόνες και πιάστε το χώμα… Το παιχνίδι στη φύση μεγαλώνει υγιή και ευτυχισμένα παιδιά!
Αφήστε τα παιδιά να παίξουν και να λερωθούν! Τα τελευταία χρόνια πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι λίγη βρωμιά μπορεί να έχει οφέλη για τη συνολική υγεία του οργανισμού. Άνθρωποι που ζουν στην ύπαιθρο, σε φάρμες και αγροκτήματα, περιτριγυρισμένα από ζώα και σκόνη γεμάτη βακτήρια, εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά αλλεργιών, άσθματος και νόσου του Crohn, ενώ παρουσιάζουν ανοσοποιητικά συστήματα ανθεκτικά στο στρες με μικρότερο κίνδυνο για ψυχική ασθένεια, σε σχέση με τους κατοίκους των πόλεων χωρίς κατοικίδια. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκτίθενται περισσότερο σε διάφορα μικρόβια.
Ειδικότερα, από τη δεκαετία του 1970, οι επιστήμονες μίλησαν για το βακτήριο Mycobacterium vaccae, το οποίο ζει στο χώμα και αποδείχθηκε ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση του στρες. Παράλληλα, δεν είναι τυχαία η συνεχής ενασχόληση του κλάδου της υγείας και των ανθρώπων με τα ευεργετικά οφέλη των προβιοτικών στο εντερικό μικροβίωμα και τη συνολική μας υγεία. Η έκθεση από μικρή ηλικία σε αυτά τα μικρόβια που βρίσκονται φυσικά στο χώμα βοηθούν να μεγαλώσουμε πιο γερά και ανθεκτικά στις ασθένειες παιδιά.
Προγραμματίστε διακοπές στη φύση
Σκεφτείτε τις διακοπές σας υπό άλλο πρίσμα. Ο στόχος είναι να βρίσκεστε όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται.
Είτε εκμεταλλεύεστε τις διακοπές του Πάσχα είτε απλά τη σημερινή μονάχα μέρα στην εξοχή, μη χάσετε την ευκαιρία να έρθετε ακόμα πιο κοντά με το παιδί, επιλέγοντας αναζωογονητικές δραστηριότητες μέσα στην ομορφιά και την ηρεμία της φύσης.
Οι φυσιολατρικές δραστηριότητες αποτελούν τη διέξοδό σας για να βελτιώσετε την υγεία σας. Επιδοθείτε σε ποδήλατο βουνού και πεζοπορία, ώστε να έρθετε σε επαφή με τη φύση. Αγγίξτε τα δέντρα, την πέτρα και το χώμα, μυρίστε τους καρπούς και τα άνθη, βυθιστείτε στους ήχους του δάσους.
Η έλλειψη δομής και ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του φυσικού περιβάλλοντος κάνει την παιδική φαντασία να «καλπάζει». Και αυτό δεν είναι καθόλου ασήμαντο: Η ισχυρή φαντασία συνδέεται με τη δημιουργικότητα, την ανάπτυξη γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, την κριτική σκέψη, τη δημιουργία στόχων και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.
Πηγή:imommy.gr