Αρχική News Η νέα επικίνδυνη τάση στο TikTok που στέλνει παιδιά στα νοσοκομεία: Το...

Η νέα επικίνδυνη τάση στο TikTok που στέλνει παιδιά στα νοσοκομεία: Το challenge με τα αποσμητικά

tiktok:-eπιστήμονες-ενοχοποιούν-την-πλατφόρμα-για-την-εμφάνιση-τικ-σε-έφηβες-κοπέλες;

Στη Βρετανία βρίσκεται σε έξαρση η τάση στο TikTok που αφορά σε ένα challenge με αποσμητικά.

Μία ακόμα επικίνδυνη τάση στο TikTok έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στη Βρετανία με την ονομασία «deodorant challenge» (σ.σ. «πρόκληση αποσμητικού»), προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους γονείς νέων κυρίως ατόμων.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, δεκάδες άτομα προκαλούν εγκαύματα στο δέρμα τους στο πλαίσιο του νέου challenge στην πλατφόρμα, σύμφωνα με το οποίο οι χρήστες ψεκάζουν με αποσμητικό μία περιοχή του δέρματός τους μέχρι να νιώσουν πόνο.

Σχεδόν 70 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχουν νοσηλευθεί με τραύματα στη Βρετανία. Ορισμένα μάλιστα, υποβλήθηκαν σε πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του δέρματός τους.

Για το λόγο αυτό, οι πλαστικοί χειρουργοί στη χώρα απευθύνουν έκκληση να προστεθεί σαφής σήμανση στις συσκευασίες των αποσμητικών προκειμένου να προειδοποιούν τον κόσμο για τους κινδύνους.

Δεκάδες περιστατικά

Πέρυσι, ένα κορίτσι 10 ετών που συμμετείχε στην πρόκληση υποβλήθηκε σε πλαστική χειρουργική επέμβαση αφού έπαθε κρυοπαγήματα. Σύμφωνα με τους γιατρούς της, μπορεί να χρειαστούν έως και δύο χρόνια για να επουλωθούν πλήρως τα τραύματά της.

Ανάλογα περιστατικά παρατηρούνταν κατά μέσο όρο μία φορά κάθε δύο μήνες. Περίπου τα 2/3 ήταν γυναίκες και περισσότερα από τα μισά άτομα ήταν ηλικίας μεταξύ δέκα και 30 ετών, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας.

 

«Η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους νέους δεν πρέπει να υποτιμάται», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας και ειδικευόμενος πλαστικής χειρουργικής Κόνορ Μπάρκερ.

«Πριν από είκοσι χρόνια, τα ψυχρά εγκαύματα ήταν σχεδόν ανήκουστο φαινόμενο», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές ζήτησαν επίσης από το νοσηλευτικό προσωπικό να ρωτούν τους ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο με ψυχρά εγκαύματα για τα αίτια των τραυμάτων τους, ώστε να εντοπίζονται εκείνοι που μπορεί να χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη.

Πηγή:reader.gr