Αρχική News ΓΕΣΥ: Μόνο στα 6 ευρώ το Τέστ Παπανικολάου για τις δικαιούχους

ΓΕΣΥ: Μόνο στα 6 ευρώ το Τέστ Παπανικολάου για τις δικαιούχους

ΓΕΣΥ:-Μόνο-στα-6-ευρώ-το-Τέστ-Παπανικολάου-για-τις-δικαιούχους

Η ανακοίνωση του ΟΑΥ:

Συμπληρωμή που καταβάλλουν οι δικαιούχοι του ΓεΣΥ για την εξέταση Παπανικολάου (τεστ Παπ)

«Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει τις δικαιούχους του ΓεΣΥ ότι για επίσκεψη σε γυναικολόγο μαιευτήρα που συμμετέχει στο ΓεΣΥ για διενέργεια εξέτασης Παπανικολάου (τεστ Παπ) καταβάλλεται συμπληρωμή ύψους 6 ευρώ μόνο.

Σημειώνεται ότι η αμοιβή που καταβάλλεται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας προς τους γυναικολόγους/μαιευτήρες που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ για την εξέταση Παπανικολάου (τεστ Παπ) έχει προσαρμοστεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει και το κόστος της εξέτασης του δείγματος.Συναφώς δεν υπάρχει άλλη χρέωση, εκτός του ποσού των 6 ευρώ, την οποία καταβάλλουν οι δικαιούχοι για τις εν λόγω υπηρεσίες.»

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέταση για τις γυναίκες, αφού το Τεστ Παπανικολάου ή απλούστερα Τεστ Παπ ή αλλιώς και Μέθοδος Παπανικολάου είναι μια μέθοδος εργαστηριακής διερεύνησης της κατάστασης του τραχήλου της μήτρας. Χρησιμοποιείται για την ανίχνευση δυνητικά προ-καρκινικών και καρκινικών καταστάσεων στον γυναικείο τράχηλο της μήτρας (της αρχής της μήτρας). Μη φυσιολογικά ευρήματα συνήθως οδηγούν στην πραγματοποίηση περισσότερο ευαίσθητων διαγνωστικών διαδικασιών και αν απαιτείται, σε επεμβάσεις ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή.