Αρχική News 4+1 διαδεδομένοι μύθοι για την εγκυμοσύνη που δεν πρέπει να πιστεύετε

4+1 διαδεδομένοι μύθοι για την εγκυμοσύνη που δεν πρέπει να πιστεύετε

4+1-διαδεδομένοι-μύθοι-για-την-εγκυμοσύνη-που-δεν-πρέπει-να-πιστεύετε

Για κάθε γυναίκα η εγκυμοσύνη είναι μια ξεχωριστή περίοδος γεμάτη με πολλά συναισθήματα. Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα κάνεις και τίποτα δεν πρέπει να σας επηρεάζει εκτός από εκείνους που παρακολουθούν την όλη κατάσταση πχ Γυναικολόγος & μαία. 

Πολλοί διαδίδουν μύθους για την εγκυμοσύνη και προκαλούν άγχος στις κοπέλες που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Δείτε τι ΔΕΝ πρέπει να πιστεύετε!

Μύθος 1ος – Το σχήμα της κοιλιάς σας μαρτυρά το φύλο του μωρού

Ίσως ο πιο κλασικός και διαδεδομένος μύθος που έρχεται απευθείας από την εποχή των γιαγιάδων μας. Στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος να μάθετε το φύλο του μωρού σας είναι το υπερηχογράφημα και όχι η μυτερή ή στρογγυλή σας κοιλίτσα.

Μύθος 2ος – Πρέπει να τρώτε για δύο

Χωρίς να θέλουμε να σας ανησυχήσουμε αν το έχετε ρίξει ήδη στο φαγητό, κατά την περίοδο της κύησης έχετε ανάγκη από μόλις 200 παραπάνω θερμίδες συγκριτικά με μια μέση διατροφή μιας υγιούς γυναίκας κανονικού βάρους. Ο αριθμός των θερμίδων που θα πρέπει να καταναλώνετε είναι κάτι το οποίο μπορεί να κρίνει μόνο ο γιατρός σας, ο οποίος θα λάβει υπόψη το σωματικό σας βάρος και τις εξατομικευμένες ανάγκες σας.

Μύθος 3ος – Μπορείτε να επισπεύσετε τον τοκετό τρώγοντας κάτι πικάντικο

Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας προσφέρει το πικάντικο φαγητό σε αυτή τη φάση της ζωής σας είναι καούρες. Το μωρό σας και ο γιατρός σας είναι οι μόνοι που μπορούν να ορίσουν το πότε θα πραγματοποιηθεί ο τοκετός.

Μύθος 4ος – Οι τροφές που βάζετε στο πιάτο σας θα αρέσουν στη συνέχεια και στο παιδί σας

Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την ακριβή λογική πίσω από αυτόν τον μύθο, ωστόσο δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι οι διατροφικές σας επιλογές θα καθορίσουν τις διατροφικές προτιμήσεις του μωρού σας. Σε κάθε περίπτωση, το έμβρυο χρειάζεται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή ανάπτυξή του, επομένως είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια υγιεινή διατροφή ακόμη κι αν δεν… επηρεάζει τα μετέπειτα γούστα του.

Μύθος 5ος – Μπορεί να χτυπήσετε το έμβρυο κατά την ερωτική επαφή

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ερωτική επαφή με τον σύντροφό σας μπορεί να χτυπήσει το έμβρυο. Για το αν είστε σε θέση να έχετε σεξουαλικές επαφές μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, καθώς κάθε εγκυμοσύνη δεν είναι ίδια. Μάλιστα, ορισμένες γυναίκες έχουν αυξημένη ερωτική διάθεση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τους λόγω των ορμονολογικών αλλαγών που βιώνουν.