Αρχική News ‘Α βραβείο εικονογραφημένου παραμυθιού – «Το ταξίδι της Κυπρεσσας»

‘Α βραβείο εικονογραφημένου παραμυθιού – «Το ταξίδι της Κυπρεσσας»

‘Α-βραβείο-εικονογραφημένου-παραμυθιού-–-«Το-ταξίδι-της-Κυπρεσσας»

Το παραμύθι «Το ταξίδι της Κυπρεσσας» κέρδισε το Α’ βραβείο εικονογραφημενου παραμυθιού στον πανομογενειακό διαγωνισμό « Κύπρος Ελλάδα ομογένεια εκπαιδευτικές γεφυρες» του Υπουργείου Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Κυβέρνησης.

To παραμύθι, γράφτηκε από ομάδα μαθητών του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου «Το Κρυφό Σχολειο». Μέλη της ομάδας ανέλαβαν την συγγραφή ενώ άλλα την εικονογράφηση.

Η Κυπρέσσα

Η ιστορία αφορά την Κυπρεσσα η οποία θέλει να επισκεφθεί την μητέρα της! Τις χωρίζει όμως η θάλασσα και ένας θαλάσσιος λαβύρινθος! Οι γοργόνες των οποίων ζητά τη βοήθεια της ξεκαθαρίζουν ότι η διαδρομή θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού θα έχει να περασει από ένα θαλάσσιο λαβύρινθο γεμάτο εμπόδια και δυσεπίλυτα μυστήρια.

Οι διαδρομές πολλές, ανάμεσα τους και αυτός της γλώσσας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας των προγόνων μας που μας συνδέει άρρηκτα με το παρελθόν το παρόν και το μέλλον – την ύπαρξη και τη συνέχεια μας ως Έλληνες της Κύπρου!

Θα καταφέρει άραγε η Κυπρεσα να λύσει τους γλωσσικους γρίφους και να ξεπεράσει τα δυσανάλογα προς το μέγεθος της εμπόδια, ώστε να γευτεί λίγη από τη θαλπωρή της ζέστης αγκαλιάς της πολυαγαπημένης της μητέρας;

Εξαιρετικό επίτευγμα αναφέρουν οι γονείς

Ένα εξαιρετικά μεγάλο επίτευγμα αφού τα παιδιά μας κέρδισαν τη πρώτη θέση ανάμεσα σε διαγωνιζόμενους Έλληνες μαθητές που βρίσκονται σε κάθε γωνία της γης αλλά και τη μητροπολιτική Ελλάδα! Η επιμέλεια της συγγραφης έγινε από τη συντονίστρια του Σχολείου κα Παναγιωτα Σκοφιλτ. Σε δυο περίπου εβδομάδες θα είναι έτοιμο για εκτύπωση.

Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Κρυφό Σχολειο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μας να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που διευρύνουν την πνευματική τους ανάπτυξη αλλά και την ψυχαγωγία με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου ως αγωγή της ψυχής.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα παιδιά του Κρυφού Σχολείου διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά από το νηπιαγωγείο! Η ενασχόληση τους αυτή θα τα βοηθήσει ώστε να βρουν μέσα από τις γνώσεις που απέκτησαν τον τρόπο να συνδέσουν την Κυπριακή διάλεκτο με την Αρχαία Ελληνική γλώσσα! Απ’ ότι μας έχουν πληροφορήσει το Σχολειο χρειάζεται δωρητές -σπόνσορες ώστε να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα του τυπογραφείου τα οποία ανέρχονται στις €2000 για την εκτύπωση και διάθεση του όμορφου αυτού παραμυθιού των παιδιών μας!