Αρχική Family Fun To Yianis Christodoulou Foundation φέρνει κοντά τις οικογένειες αυτά τα Χριστούγεννα

To Yianis Christodoulou Foundation φέρνει κοντά τις οικογένειες αυτά τα Χριστούγεννα

to-yianis-christodoulou-foundation-φέρνει-κοντά-τις-οικογένειες-αυτά-τα-Χριστούγεννα

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα ‘Yianis Christodoulou Foundation’ παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 την πρώτη του επίσημη δημοσιογραφική διάσκεψη, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Α’ Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας (Α’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας) στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων και εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε.

Πριν τη δημοσιογραφική διάσκεψη είχε προηγηθεί η τελετή εγκαινίων του εξωτερικού χώρου φυσικής αγωγής της σχολής, στον οποίο το ίδρυμα ‘Yianis Christodoulou Foundation’ συνέβαλε ουσιαστικά, με την αγορά και τοποθέτηση 10 οργάνων γυμναστικής.

Όπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη, το φιλανθρωπικό ίδρυμα ‘Yianis Christodoulou Foundation’ έχει συσταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δραστηριοποιείται και σε άλλες χώρες όπως το Μονακό και την Κύπρο, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του ιδρυτή, κ. Γιάννη Χριστοδούλου. Το ίδρυμα λειτουργεί ήδη στην Κύπρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενισχύοντας καθοριστικά πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών, με στόχο την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και της ποικιλομορφίας των αναγκών τους, προκειμένου να μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους σε ένα πλαίσιο κατάλληλων και αξιοπρεπών συνθηκών. Ταυτόχρονα, το ίδρυμα έχει ήδη ολοκληρώσει σειρά έργων σε σχολεία σε συνεργασία με δημόσιες υπηρεσίες και τοπικούς φορείς που αφορούν την αναβάθμιση του μαθησιακού περιβάλλοντος των μαθητών, τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών. Στο παρόν στάδιο το ίδρυμα βρίσκεται σε φάση υλοποίησης μιας σειράς επιπρόσθετων έργων σε σχολεία με την ίδια στόχευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστοδούλου παραχωρούσε για χρόνια δωρεές σε διάφορα ιδρύματα τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, στηρίζοντας μεταξύ άλλων το ΤΕΛΕΘΟΝ, τον ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟ, καθώς και πρωτοβουλίες της Βασιλικής Οικογενείας τόσο στο Η.Β όσο και στο Μονακό.

Dear Yianis this Christmas

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη ανακοινώθηκαν μια σειρά επερχόμενων δράσεων με εκπαιδευτικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Όπως αναφέρθηκε συγκεκριμένα, για την περίοδο των Χριστουγέννων προγραμματίζεται η προκήρυξη του ανοικτού διαγωνισμού DEAR YIANIS THIS CHRISTMAS, ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά και νέους ηλικίας 5 – 18 χρόνων. Πρόθεση του ιδρύματος, αυτές τις γιορτινές μέρες αγάπης και οικογενειακής θαλπωρής, είναι να παρέχει τη δυνατότητα σε 5 οικογένειες, που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια, να περάσουν μαζί αυτά τα Χριστούγεννα. Το ίδρυμα θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης 1-2 μελών των οικογενειών αυτών από χώρες της Ευρώπης προς την Κύπρο. Η ενέργεια θα τρέξει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

“Helping Children – HANDS UP FOR ALL”.

Επιπρόσθετα, το ‘Yianis Christodoulou Foundation’ προτίθεται να προκηρύξει Παγκύπριο Διαγωνισμό με θέμα “Helping Children – HANDS UP FOR ALL”. Ο διαγωνισμός θα απευθύνεται σε μαθητές/τριες που φοιτούν κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 σε δημόσια Ειδικά Σχολεία. Στόχος του διαγωνισμού είναι η παροχή ευκαιριών δημιουργικής έκφρασης μέσα από την τέχνη, τη ζωγραφική, την κολλητική, τη λογοτεχνία, τη σύνθεση τραγουδιού ή και τη δημιουργία μικρού μήκους ταινιών. Όλα τα έργα θα πρέπει να προωθούν τις πανανθρώπινες αξίες της ισότητας, του σεβασμού και της αγάπης, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προωθούν την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ικανότητες στην εκπαίδευση και γενικότερα στην κοινωνία. Ο διαγωνισμός “Helping Children – HANDS UP FOR ALL” θα έχει 3 βραβεία–έπαθλα αξίας €17.000, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τα Ειδικά Σχολεία για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής τους ή και την αγορά ειδικού εξοπλισμού.

Ανακοινώθηκε ακόμα η προώθηση της συνεργασίας του ιδρύματος ‘Yianis Christodoulou Foundation’ με το ίδρυμα Jubilee Sailing Trust (JST) μετά και την ανακήρυξη του κ. Χριστοδούλου, σε Πρόεδρο τοu JST για την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μονακό.

Πρόθεση είναι η αξιοποίηση των πλοίων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς από άτομα με ειδικές ικανότητες διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την προσβασιμότητά τους σε τέτοιου είδους ευκαιρίες. Όπως αναφέρθηκε, τον ερχόμενο Μάιο του 2020 το πλοίο TENACIOUS (https://jst.org.uk/tenacious/)θα βρίσκεται στη Λεμεσό, όπου θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησής του μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, επισκέψεις, συναυλίες κ.ά. (https://jst.org.uk/seachange/).

Αμέσως μετά τη δημοσιογραφική διάσκεψη ακολούθησε μικρή δεξίωση, κατά την οποία οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες των μαθητών των ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επαγγελμάτων της Α’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας.

Τέλος, όπως διαφαίνεται πιο πάνω, στο επίκεντρο όλων των έργων και των δράσεων του ιδρύματος ‘Yianis Christodoulou Foundation’ βρίσκονται τα παιδιά και οι νέοι που έχουν άμεση ανάγκη παροχής βοήθειας και στήριξης.