Αρχική Family Fun Τι συμβουλεύει η Αμερικανική Ομοσπονδία Ψυχολογίας για την επιστροφή στο σχολείο

Τι συμβουλεύει η Αμερικανική Ομοσπονδία Ψυχολογίας για την επιστροφή στο σχολείο

Τι-συμβουλεύει-η-Αμερικανική-Ομοσπονδία-Ψυχολογίας-για-την-επιστροφή-στο-σχολείο

Η επιστροφή από τις διακοπές, είτε η αρχή σε νέο σχολείο ή επιστροφή στο υφιστάμενο σχολείο αποτελεί μια αγχωτική διαδικασία για γονείς, παιδιά και εφήβους.

Η μετάβαση από το ανέμελο καλοκαίρι στη καθημερινότητα του σχολείου δοκιμάζει την ικανότητα όλης της οικογένειας να αντιμετωπίσει την προσαρμογή με το νέο καθημερινό ωράριο, τους νέους δασκάλους, αίθουσες διδασκαλίας, τους συμμαθητές κλπ. Συχνά, είναι ο φόβος του άγνωστου που οδηγεί ιδιαίτερα τα παιδιά να αγχώνονται σε ότι αφορά την αρχή του σχολείου.

«Το τέλος του καλοκαιριού και η αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς μπορεί να είναι μια αγχωτική περίοδος για τους γονείς και τα παιδιά», λέει ο ψυχολόγος Lynn Bufka, PhD. «Καθώς προσπαθούν να διαχειριστούν την εργασία και τις δουλειές του σπιτιού, οι γονείς μπορεί μερικές φορές να αγνοήσουν τα συναισθήματα νευρικότητας ή ανησυχίας των παιδιών τους καθώς αρχίζει το σχολείο. Η συνεργασία με τα παιδιά σας για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας και διαχείρισης των συναισθημάτων τους, μπορεί να είναι επωφελής για την ψυχολογική υγεία ολόκληρης της οικογένειας».

Συνέχεια στο scinews.eu…