Αρχική Family Fun Γιατί είναι σημαντικό να παίζουμε με τα παιδιά μας;

Γιατί είναι σημαντικό να παίζουμε με τα παιδιά μας;

Γιατί-είναι-σημαντικό-να-παίζουμε-με-τα-παιδιά-μας;

Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους! Μια πρόσκληση για παιχνίδι, δημιουργία και πολύ γέλιο. Ένα βιωματικό εργαστήρι που θα σας προσφέρει ποιοτικό χρόνο και μια μοναδική ευκαιρία για να χτίσετε κι άλλο τη σχέση σας με το παιδί σας. 

Σκοπός του εργαστηρίου «Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους» είναι να αφήσουμε πίσω τη ρουτίνα της καθημερινότητας και τις οθόνες και να διασκεδάσουμε στο τώρα μαζί με τα παιδιά. Επίκεντρο του εργαστηρίου είναι η φαντασία μας! Γελώντας και παίζοντας ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά και δενόμαστε σαν ομάδα. Βασική αρχή του εργαστηρίου είναι να χρησιμοποιήσουμε ποικίλες μορφές έκφρασης και να πειραματιστούμε με νέες εμπειρίες! Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα συναρπαστικό ταξίδι με τα αγαπημένα σας άτομα! 

Ένα καινοτόμο εργαστήρι που βασίζεται στην Κοινή δράση Γονέων και Παιδιών, στο οποίο θα συμμετέχουμε σε:

 • Θεατρικά παιχνίδια
 • Δραστηριότητες κινητικών δεξιοτήτων
 • Μουσικοκινητικές δραστηριότητες
 • Ασκήσεις εμπιστοσύνης
 • Ασκήσεις ενσυνειδητότητας (mindfulness)

Προσφέρουμε κοινές δραστηριότητες σε Γονείς και Παιδιά βασισμένες σε συνδυασμούς τριών αγαπημένων σχολών: παιδαγωγικά, ψυχολογία και τέχνες. Στόχος μας είναι γελώντας και παίζοντας ευχάριστα οι Γονείς Μαζί με τα Παιδιά να βιώσουν την:

 • Ενίσχυση σχέσεων μελών οικογένειας
 • Εκτόνωση
 • Έκφραση μέσω τεχνών
 • Εξερεύνηση αισθήσεων
 • Ομαδικότητα
 • Δημιουργικότητα / Φαντασία

Σε Λευκωσία και Αραδίππου

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, μεταξύ 3:30μμ-5:30μμ
Που: Πολιτιστικός Όμιλος “Ομόνοια Αραδίππου” (πλατεία Αποστόλου Λουκά-Αραδίππου)
Ηλικίες: Παιδιά: 5-12, Ενήλικες συνοδοί: 18-95 ετών!
Κόστος: 10€/άτομο (8€/3ο άτομο, 5€/4ο άτομο)

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, μεταξύ 3:30μμ-5:30μμ
Που: Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες – Ανθή Παπαφιλίππου, Μακεδονίτισσα
Ηλικίες: Παιδιά: 5-12, Ενήλικες συνοδοί: 18-95 ετών!
Κόστος: 10€/άτομο (8€/3ο άτομο, 5€/4ο άτομο)

Απαραίτητη κράτηση θέσεων: 99988486 (Ελένη – εμψυχώτρια) 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής είναι η Τρίτη -12.02.2019. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.
Καλοδεχούμενοι όλοι οι ενήλικες που τα παιδιά θα φέρουν μαζί τους στο εργαστήριο μας (γονείς, θείοι, ξαδέλφια, γιαγιάδες, παππούδες, νονοί κλπ).

Το εργαστήρι συντονίζουν οι Ελένη Μιχαήλ και Νάγια Αντωνίου. 

Οι 2 διοργανώτριες του εργαστηρίου, Ελένη και Νάγια, με πτυχία στα παιδαγωγικά και τη νομική αντίστοιχα, πολύ σύντομα μετά τις πρώτες σπουδές τους άρχισαν να μετεκπαιδεύονται στα θέματα αυτού του εργαστηρίου. 

Το πάθος τους αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους οδηγήσει στο να ενώσουν τις δυνάμεις τους λόγω των κοινών πιστεύω τους: τη δύναμη του παιχνιδιού!

Η Ελένη Μιχαήλ αγαπά τη φύση, τα τσάγια και…το σέλινο! Της αρέσει να χάνεται ώρες ολάκερες στα βουνά και τα λαγκάδια, και να πιάνει την κουβέντα (κυρίως με άτομα κάτω των 7 και άνω των 70 ετών). Παθιάζεται με τη βιωματική μάθηση και το παιχνίδι! Όνειρό της είναι όλοι οι άνθρωποι να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους και να είναι ευτυχισμένοι! Έχει πτυχίο στις Επιστήμες της Αγωγής (δημοτική εκπαίδευση) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Διοίκηση. Έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της νεολαίας και έχει δουλέψει σε διεθνή ΜΚΟ στις Βρυξέλλες. Εργάζεται ως εμψυχώτρια ομάδων, εκπαιδεύτρια προγραμμάτων βιωματικής μάθησης, εφαρμοσμένης θετικής ψυχολογίας και ολιστικής ανάπτυξης στη φύση.

Η Νάγια Αντωνίου απολαμβάνει πολύ το χιούμορ και τις βαθιές ουσιαστικές συζητήσεις. Είναι υπέρμαχος της σύνδεσης των ανθρώπων μέσω Γέλιου, Νέων Εμπειριών, ποικιλίας Έκφρασης μέσω Τεχνών, αγάπης για τη Φύση και εξερεύνησης Αισθήσεων. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με εκπαίδευση παιδιών στη φύση, θετικής ψυχολογίας, βιωματικής εκπαίδευσης και έκφρασης μέσω διαφόρων μορφών τέχνης. Υπήρξε εθελόντρια για 1,5 μήνα σε νηπιαγωγείο Waldorfschule στη Γερμανία και παρευρέθηκε σε βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης παιδιών κατά τα σουηδικά πρότυπα. Πιστεύει στις αντιθέσεις και την ποικιλία και έτσι εργάζεται ως διευκολύντρια ομάδων και δικηγόρος.

By: bebemou