Αρχική Family Fun Μελένιο παιδικό φεστιβάλ!

Μελένιο παιδικό φεστιβάλ!

Μελένιο-παιδικό-φεστιβάλ!

Πολλοί  διαφορετικοί άνθρωποι, ένας σκοπός, πολλή γνώση και παιχνίδι συνθέτουν το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ, σαν βάση εκπαίδευσης μικρών και μεγάλων για τον κόσμο της φύσης και συγκεκριμένα των μελισσών.                       

Φύτευση μελισσοκομικών φυτών, χορός, παραμύθια για τις Μέλισσες, παραστάσεις με Μελισσοκόμο Ταχυδακτυλουργό, μουσική και δημιουργία ξενοδοχείων Μελισσών, μπόλικο Μέλι από τους Μελισσοκόμους της περιοχής, γαστρονομία με Μέλι,  αποτελούν τη βάση μέσω της οποίας, τα παιδιά μαθαίνουν για την ζωή των μελισσών, ευαισθητοποιούνται και στο τέλος κατακτούν τη γνώση για τον τρόπο με τον οποίο οι μέλισσες συνδέονται με την τροφική αλυσίδα αλλά και το γεγονός πως αποτελούν τη βάση όλων των οικοσυστημάτων.

Το μέλι, το «χρυσό» αυτό υλικό που μας χάρισε η φύση, δεν είναι μόνο ένα απλό τρόφιμο και ειδικά για τα παιδιά. Είναι και φάρμακο! Τι σημαίνει αυτό; Ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης εξηγεί!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μέλι είναι μία από τις πιο πολύτιμες τροφές. Πόσοι όμως ξέρουν ότι το μέλι για το παιδί είναι και τρόφιμο αλλά και φάρμακο για πολλές νοσηρές καταστάσεις;

Το μέλι ως τρόφιμο

Μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής, το μέλι είναι ένα σούπερ τρόφιμο διότι:

1.Περιέχει σίδηρο, φολικό οξύ και χαλκό τα οποία αυξάνουν το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και το προφυλάσσουν από αναιμίες.

2.Περιέχει μερικά από τα πιο απαραίτητα αμινοξέα όπως προλίνη, φαινυλαλαλίνη, τυροσίνη, βαλίνη κ.λπ.

3.Περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, Β12, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ψευδάργυρο, χρυσίνη, καταλάση και άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για το παιδί.

4.Περιέχει φυσικούς υδατάνθρακες (φρουκτόζη και γλυκόζη) ενώ είναι 30% πιο γλυκό από την βιομηχανοποιημένη ζάχαρη. Επίσης το λίπος του είναι σχεδόν μηδενικό.

5.Περιέχει ουσίες που βοηθούν στην απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του σκελετού και των οστών, καθώς και των δοντιών.

Το μέλι ως φάρμακο

1. Περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως βιταμίνη C, χρυσίνη, καταλάση, καφεϊκό οξύ τα οποία έχουν ακόμα και αντιβακτηριακή δράση.

2. Ενισχύει το αμυντικό και ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού καθώς περιέχει αντιμικροβιακή και αντισηπτική δράση με ουσίες όπως η λυσοζίνη, τα φλαβονοειδή και τις φαινόλες.

3. Ενισχύει τα κουρασμένα παιδιά, την άσκηση και το διάβασμα και επισπεύδει την ανάρρωσή τους σε περίπτωση αρρώστιας.

4.Δρα κατά της δυσκοιλιότητας καθώς έχει φυσική και ελαφριά καθαρτική δράση λόγω της φρουκτόζης και της χολίνης.

5.Είναι ηρεμιστικό και χαλαρωτικό καθώς βοηθάει στο να καταπραΰνει τους κολικούς του εντέρου και διευκολύνει τον ύπνο. Μπορεί να χορηγηθεί μαζί με γάλα ή χαμομήλι.

6.Βοηθάει στην αύξηση της όρεξης.

7.Παρέχει ισχυρή βλεννολυτική και αντιβηχική θεραπεία και έτσι μειώνεται η χορήγηση αντιβηχικών φαρμάκων.

Η Μελίνη σας περιμένει στις 15 Σεπτεμβρίου για μια Μελένια γιορτή αγάπης και γνώσης, για μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά και στις Μέλισσες, στο μέλλον του πλανήτη!