Αρχική Εγκυμοσύνη Αυτό το Σάββατο «Υποστηρίζουμε το θηλασμό για έναν πιο υγιή πλανήτη!»

Αυτό το Σάββατο «Υποστηρίζουμε το θηλασμό για έναν πιο υγιή πλανήτη!»

Αυτό-το-Σάββατο-«Υποστηρίζουμε-το-θηλασμό-για-έναν-πιο-υγιή-πλανήτη!»

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης μέσω του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», προσκαλεί για ακόμα μια χρονιά όλες τις νέες μητέρες να συμμετάσχουν στον καθιερωμένο ετήσιο Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου. Με σύνθημα «Υποστηρίζουμε το θηλασμό για έναν πιο υγιή πλανήτη!».

Φέτος, προστατεύοντας τους νέους γονείς και τα παιδιά τους, λόγω πανδημίας Covid19, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συμβολικά, μέσω διαδικτυακής ζωντανής σύνδεσης Facebook Live, το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 στις 10:00π.μ

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης, ως η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και διανομής τροφίμων, πρωτοπόρος και με διεθνή συστήματα ποιότητας, διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και προσφέρει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας στους καταναλωτές, προωθεί διαχρονικά το μητρικό θηλασμό, στηρίζοντας τις μητέρες που επιλέγουν να χαρίσουν στα παιδιά τους το ανεκτίμητο δώρο του θηλασμού, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί την κυπριακή κοινωνία για την αξία και τα οφέλη του. Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί σε επιτυχημένο θεσμό που προσελκύει μητέρες και παιδιά από όλη την Κύπρο.

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης στηρίζει για 14η συνεχή χρόνια την Ημέρα Ταυτόχρονου Μητρικού Θηλασμού, ενώ και τη φετινή εκδήλωση θα πλαισιώσει  το  φρέσκο γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης Plus εμπλουτισμένο με +40% φυσικό ασβέστιο, βιταμίνες A&D και φολικό οξύ, που ενδυναμώνει τον οργανισμό και συμβάλει στην καλή υγεία των οστών.

Την εκδήλωση διοργανώνει για 14η συνεχόμενη χρονιά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής» με την συνεργασία του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς της Χαραλαμπίδης Κρίστης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και εντάσσεται στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για το Μητρικό Θηλασμό (WABA). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με διεθνή χαρακτήρα, καθώς αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από υποστηρικτές του θηλασμού παγκοσμίως.

Η #ΠΕΘ2020 / #WBW2020 θα επικεντρωθεί στην επίδραση της βρεφικής διατροφής στην περιβαλλοντική/κλιματική αλλαγή και την επιτακτική ανάγκη να προστατέψουμε, προωθήσουμε και υποστηρίξουμε το θηλασμό για την υγεία του πλανήτη και των κατοίκων του. Το θέμα συνάδει με τη Θεματική Ενότητα 3* της Καμπάνιας της WBW/ΠΕΘ 2030 για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) η οποία τονίζει τη σχέση ανάμεσα στον θηλασμό και την περιβαλλοντική/κλιματική αλλαγή.

Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία, καθώς ο θηλασμός αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Για να διευκολύνουμε το θηλασμό, χρειάζεται όλοι να τον προστατεύσουμε, να τον προωθήσουμε και να τον υποστηρίξουμε. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το World Alliance for Breastfeeding Action (WABA):  http://worldbreastfeedingweek.org/.