Αρχική Εγκυμοσύνη Το μήνυμα της Birth Forward – Cyprus: “Δεν χρειάζεται να συνεναίσεις στην...

Το μήνυμα της Birth Forward – Cyprus: “Δεν χρειάζεται να συνεναίσεις στην πρόκληση τοκετού επειδή έχουμε γιορτές”

Το-μήνυμα-της-birth-forward-–-cyprus:-“Δεν-χρειάζεται-να-συνεναίσεις-στην-πρόκληση-τοκετού-επειδή-έχουμε-γιορτές”

To δικό της μήνυμα για τις εορτές των Χριστουγέννων θέλησε να περάσει με ανάρτηση της στα ΜΚΔ η ΜΚΟ Birth Forward – Cyprus.

Στην ανάρτησή της η ΜΚΟ άγγιξε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα το θα έπρεπε να συζητιέται ανοικτά , συγκεκριμένα με τα γραφόμενα στην ανάρτηση έχει στόχο να ενημερώσει την κυπριακή οικογένεια, ώστε να μπορεί να παίρνει αυτόνομες αποφάσεις αναφορικά με τη δημιουργία οικογένειας.

Μέσα από την ανάρτηση αφήνονται υπονοούμενα ότι αρκετοί γυναικολόγοι, προκειμένου να μη «χαλάσουν» τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, καλούν τις εγκύους να γεννήσουν με πρόκληση τοκετού και όχι όταν θα έρθει κανονικά η ώρα τους. 

Δείτε την ανάρτηση:

«Κάθε χρόνο καθώς πλησιάζουν οι μέρες των εορτών, τα ποσοστά των προγραμματισμένων γεννήσεων αυξάνονται (πρόκληση τοκετού και καισαρική τομή).

Δεν χρειάζεται να συνεναίσεις στην πρόκληση τοκετού επειδή έχουμε γιορτές Μέχρι να έρθει η μέρα που τα ποσοστά και οι ενδείξεις προκλήσεων και καισαρικών θα ελέγχονται…ενημερωθείτε και επιλέξτε σωστά την ομάδα που θα σας παρακολουθεί στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο τοκετός σας, στην ώρα του.»