Αρχική Baby Boom Γερμανία: Bαρύ πρόστιμο για τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Γερμανία: Bαρύ πρόστιμο για τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Γερμανία:-bαρύ-πρόστιμο-για-τους-γονείς-που-δεν-εμβολιάζουν-τα-παιδιά-τους

Βαριά πρόστιμα για τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους για ιλαρά ετοιμάζει στη Γερμανία το υπουργείο προκειμένου να συνετίσει αυτούς που τάσσονται κατά του «σωτήριου» εμβολιασμού αλλά και να αντιμετωπίσει τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ιλαράς στη χώρα. 

Οι γονείς που δεν θα εμβολιάζουν τα παιδιά τους θα κινδυνεύουν με πρόστιμο 2.500 ευρώ, σύμφωνα με το προσχέδιο του νομοσχεδίου που παρουσίασε ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. 

Αν ο νόμος περάσει από το κοινοβούλιο έως τα τέλη του χρόνου θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2022 και θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο της ιλαράς για όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Υποχρεωτικά θα πρέπει να εμβολιάζονται και όλοι οι εκπαιδευτικοί καθώς και το προσωπικό των νοσοκομείων.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2020 οι γονείς που γράφουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς ή σχολεία θα πρέπει να παρέχουν αποδείξεις ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί, ή αποδείξεις ότι αυτό δεν είναι δυνατό εξαιτίας κάποιου ζητήματος υγείας.

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή περίπου 361.000 παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ το ίδιο ισχύει για 220.000 ενήλικες. Τους δύο πρώτους μήνες του 2019 στη Γερμανία καταγράφηκαν 170 κρούσματα ιλαράς. 

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο χρονικό διάστημα κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε δράσεις, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων ιλαράς και της ενισχυόμενης τάσης κατά των εμβολίων.