Αρχική Bebelicious Πρωινό: Το απαραίτητο γεύμα πριν το σχολείο

Πρωινό: Το απαραίτητο γεύμα πριν το σχολείο

Τροφές για έξτρα ενέργεια και συγκέντρωση στο μάξιμουμ.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά να τρώνε πρωινό πριν το σχολείο; Ανάλυση 36 μελετών που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Human Neuroscience έδειξε ότι όσα παιδιά τρώνε τακτικά πρωινό είναι πιο πιθανό να επιδείξουν προσοχή και εγρήγορση στην τάξη. Τείνουν, παράλληλα, να έχουν καλύτερες βαθμολογίες και βαθμούς στις εξετάσεις.

Επιπλέον, μελέτη από ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Κάνσας, αναφέρει ότι τα παιδιά που έτρωγαν πρωινό πριν κάνουν ένα τυποποιημένο τεστ σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στην ορθογραφία, την κατανόηση και την ευχέρεια ανάγνωσης και τα μαθηματικά.

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται

Αυγά
Περισσότερη πρωτεΐνη στο πρωινό σημαίνει περισσότερη ενέργεια και βελτιωμένη συγκέντρωση, που είναι απαραίτητη για τη μελέτη.

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και πολλά άλλα σημαντικά θρεπτικά στοιχεία. Ο κρόκος τους περιέχει καλά λιπαρά που βοηθούν στη σωστή λειτουργία των κυττάρων, περιλαμβανομένων αυτών που εμπλέκονται στην άμυνα του οργανισμού.

Τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Ακτινίδιο
Το ακτινίδιο είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη από ιώσεις που κυκλοφορούν αυτήν την εποχή.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του ωφέλιμου αυτού φρούτου, είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και συμβάλλουν γενικότερα στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Γιαούρτι
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β στο γιαούρτι είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των εγκεφαλικών ιστών και των νευροδιαβιβαστών, που ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία, ενώ το ασβέστιο είναι σημαντικό για γερά οστά.

Οι ζωντανοί μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο γιαούρτι, γνωστοί ως προβιοτικά, συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο υγιές εντερικό μικροβίωμα.

Δημητριακά ολικής άλεσης
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγάλουμε τα δημητριακά από το πρωινό του παιδιού, αφού μπορούμε απλώς να τους επιλέξουμε έξυπνα.

Τα δημητρικά ολικής άλεσης μας χαρίζουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, μας κρατούν χορτάτους και ενισχύουν τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Για έξτρα ενέργεια μπορούμε να τα συνδυάσουμε με κομμάτια ξηρών καρπών και φρούτα.

Πηγή:imommy.gr