Αρχική News «Βροχή» τα αιτήματα για υιοθεσία της Άγιας, του βρέφους που γεννήθηκε κάτω...

«Βροχή» τα αιτήματα για υιοθεσία της Άγιας, του βρέφους που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια

«Βροχή»-τα-αιτήματα-για-υιοθεσία-της-Άγιας,-του-βρέφους-που-γεννήθηκε-κάτω-από-τα-συντρίμμια

Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν τηλεφωνικά ή μέσω των social media να φροντίσουν το κοριτσάκι που πήρε την πρώτη του πνοή κάτω από τα ερείπια γκρεμισμένου κτιρίου στη Συρία

Η εικόνα του νεογέννητου που ανασύρθηκε από τα ερείπια γκρεμισμένου κτιρίου στη βορειοδυτική Συρία, θα μείνει για πάντα στη συλλογική μνήμη ως η εικόνα της ελπίδας που ξεπροβάλλει αναπάντεχα ακόμα στις πιο σκοτεινές στιγμές.

Μια εικόνα που συγκλόνισε ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το κορίτσι, στο οποίο δόθηκε το όνομα Aya (που σημαίνει θαύμα στα αραβικά), όταν εντοπίστηκε ήταν ακόμα ενωμένη μέσω του ομφάλιου λώρου με τη μητέρα της, η οποία άφησε εκεί την τελευταία της πνοή. Όμως δεν είχε χάσει μόνο τη μητέρα της στην καταστροφή, αλλά και τον πατέρα της και τα τέσσερα αδέρφια της.

Συρία: «Βροχή» τα αιτήματα για υιοθεσία της Άγιας, του βρέφους που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια

Μια πρώτη αγκαλιά βρήκε στα χέρια ενός μακρινού συγγενή της οικογένειας που ξεκληρίστηκε, ο οποίος τη μετέφερε σε ασφαλές μέρος στην πόλη Αφρίν, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, με μόνο μερικούς μώλωπες στο μικροσκοπικό της σώμα να θυμίζουν τον όλεθρο που έζησε. Στο πλευρό της μικρής που με τόσο σκληρό τρόπο της δόθηκε μια η πνοή της ζωής, προσφέρθηκαν να σταθούν χιλιάδες άνθρωποι.

“Βροχή” τα αιτήματα, χιλιάδες μέσω social media, ενώ δεκάδες καλούν από όλο τον κόσμο με προσφορές να τη φροντίσουν, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Khalid Attiah.

Όμως ο παιδίατρος που την έχει αναλάβει ο Δρ Attiah, ο οποίος έχει μια κόρη τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από την Άγια, είναι σαφής: “Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψουν οι συγγενείς της, της συμπεριφέρομαι σαν να είναι δική μου.” Προς το παρόν, η γυναίκα του τη θηλάζει μαζί με το δικό τους παιδί.

Πηγή:ertnews.gr