Αρχική News Βρέφος απ’την Κύπρο σώθηκε στο Ισραήλ – «Μας έλεγαν 50% δεν θα...

Βρέφος απ’την Κύπρο σώθηκε στο Ισραήλ – «Μας έλεγαν 50% δεν θα ζήσει»

Βρέφος-απ’την-Κύπρο-σώθηκε-στο-Ισραήλ-–-«Μας-έλεγαν-50%-δεν-θα-ζήσει»

Γέφυρα ζωής από Κύπρο στο Ισραήλ στήθηκε για βρέφος που βρισκόταν στην 28η βδομάδα κύησης. Πρόκειται για το βρέφος της Stephanie Fontanel η οποία γεννήθηκε στη Βραζιλία και απ’ τη Γαλλία όπου ζούσε μετακόμισε στην Κύπρο στα 22 της χρόνια.

Η νεαρή ζούσε στην Κύπρο μαζί με τον άνδρα της ο οποίος έχει καταγωγή απ’ το Ισραήλ. «Πέντε γιατροί μας είπαν να κάνουμε έκτρωση γιατί το βρέφος μας είχε σοβαρό γενετικό πρόβλημα το οποίο του έδινε 50% πιθανότητες να ζήσει…».

«Παρόλο που ο γιατρός εδώ στο Ισραήλ μου εξήγησε ότι πρόκειται για σοβαρό ελάττωμα με χαμηλές πιθανότητες επιβίωσης, ένιωσα ότι ήθελα να συνεχίσω την εγκυμοσύνη και να παλέψω για τη ζωή του μωρού», είπε η μητέρα.

 

@stefaniefontanel Our baby girl has a severe CDH. CDH is a fetal abnormality that occurs very early in pregnancy, in which the baby’s diaphragm does not form properly. Doctors gave us 10% survival rate if we do not perform FETO. Since we are a good candidate for FETO and this is the only way we can save and fight for our baby girl we will do this procedure soon???❤️ More detailed video coming soon #cdh #cdhbaby #cdhsurvivor #fyp #hope #hope #letsfightforher??? ♬ Into Your Arms (feat. Ava Max) – Witt Lowry

«Εξαιτίας της ασφάλειας που ένιωσα.. είπα ότι έπρεπε να γίνει η επέμβαση. Λόγω της εμπειρίας του, είχα καλό προαίσθημα ότι θα έκανε τα πάντα για να πετύχει η επέμβαση..», συμπλήρωσε.

Ο σκοπός της χειρουργικής επέμβασης ήταν να αντιμετωπιστεί το γενετικό ελάττωμα που ονομάζεται διαφραγματοκήλη. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Rabin από τον Δρ Yuval Gielchinsky.

«Η διαφραγματοκήλη είναι ένα γενετικό ελάττωμα που παρατηρείται σε μία από κάθε 5.000 γεννήσεις», εξήγησε ο Δρ. Gielchinsky».

«Σήμερα υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια ενδομήτρια χειρουργική επέμβαση, η οποία γίνεται σε πολλά κέντρα σε όλο τον κόσμο… το ζητούμενο της επέμβασης είναι να δώσει καλύτερη ανάπτυξη των πνευμόνων σε σημείο που τα μωρά μπορούν να αναπνεύσουν μετά τη γέννηση», είπε ο γιατρός.

Πηγή:sigmalive.com