Αρχική News ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικός σώζει τη ζωή ενός νεογέννητου

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικός σώζει τη ζωή ενός νεογέννητου

ΒΙΝΤΕΟ:-Η-στιγμή-που-αστυνομικός-σώζει-τη-ζωή-ενός-νεογέννητου

Τις συγκλονιστικές στιγμές που ένας τροχονόμος στις ΗΠΑ σώζει τη ζωή ενός βρέφους μόλις 12 ημερών, που είχε σταματήσει να αναπνέει κατέγραψε κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή του.

 

Ο τροχονόμος Γουίλιαμ Κίμπρο σταμάτησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στο Σάμερβιλ της Νότιας Καρολίνα, αλλά ένας από τους επιβάτες του είπε ότι έτρεχαν στο νοσοκομείο τη μικρή Ράιλι επειδή την ώρα που έπινε το γάλα της απ’ το μπιμπερό σταμάτησε να αναπνέει. Τότε ο ήρωας τροχονόμος ανέλαβε δράση κάνοντας με απαλές κινήσεις καρδιοπνευμονική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ) στο μωρό.

Το συγκλονιστικό βίντεο με τη σωτήρια επέμβαση του τροχονόμου έδωσε στη δημοσιότητα του γραφείο του Σερίφη της κομητείας Μπέρκλεϊ στη Ν. Καρολίνα
 
«Έλα μωρό μου, κλάψε, κλάψε να χαρείς. Έλα, άνοιξε γλυκιά μου τα ματάκια σου», ακούγεται στο βίντεο να λέει. Όταν το βρέφος έβγαλε δύο μικρές κραυγές, ο τροχονόμος έσπευσε να καθησυχάσει τη μητέρα του που αγωνιούσε:
 
«Μην φοβάστε, αφού κλαίει το παιδί, πάει να πει ότι αναπνέει».
 
 

Στον ήρωα τροχονόμο απονεμήθηκε αργότερα μετάλλιο για την διάσωση του βρέφους, ενώ όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Μπέρκλεϊ «αστυνομικοί του τμήματος πέρασαν μετά από λίγες μέρες απ’ το σπίτι του παιδιού και διαπίστωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας».

Πηγή: iefimerida.gr