Αρχική News Τροφές που θα κρατήσουν το παιδί σας ενυδατωμένο τους καλοκαιρινούς μήνες (vid)

Τροφές που θα κρατήσουν το παιδί σας ενυδατωμένο τους καλοκαιρινούς μήνες (vid)

Τροφές-που-θα-κρατήσουν-το-παιδί-σας-ενυδατωμένο-τους-καλοκαιρινούς-μήνες-(vid)

Η σωστή ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία του παιδιού σας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Στην πραγματικότητα, αν ένα παιδί δεν προσλαμβάνει αρκετά υγράμέσα στην ημέρα, μπορεί να πάθει αφυδάτωση, να νιώθει κουρασμένο, να έχει πονοκεφάλους, ξηροδερμία, μυϊκές κράμπες, χαμηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένους καρδιακούς παλμούς.

Τι προκαλεί την αφυδάτωση στα παιδιά;

  1. Η διάρροια είναι ένα από τα αίτια απώλειας υγρών στα νήπια.
  2. Επίσης ο εμετός εξαντλεί γρήγορα τα αποθέματα υγρών του σώματος, όπως και η διάρροια.
  3. Η υψηλή θερμοκρασία του σώματος κατά τη διάρκεια ενός πυρετού κάνει το σώμα να χάνει υγρά γρήγορα, ειδικά όταν το παιδί ιδρώνει.
  4. Η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία επίσης οδηγούν σε υπερβολική εφίδρωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Σύμφωνα με το Momjunction, τα μικρά παιδιά που παίζουν στην ύπαιθρο μπορεί να είναι επιρρεπή σε αυτήν την μορφή αφυδάτωσης.

Οι ειδικοί συνιστούν τα παιδιά να πίνουν πολλά ποτήρια νερό την ημέρα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά δεν θέλουν να πιουν αρκετό νερό;

Τι μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε τους δώσετε τρόφιμα που είναι πλούσια σε νερό και που μπορούν να τα κρατήσουν ενυδατωμένα όλη μέρα.

Ποιες τροφές όμως θα κρατήσουν τα παιδιά σας ενυδατωμένα; Σίγουρα θα έχετε σκεφτεί το καρπούζι και το αγγούρι, όμως υπάρχουν κι άλλες. Ποιες είναι αυτές;

Δείτε τες στο βίντεο που ακολουθεί: