Αρχική News Δεν είναι τούρκος κάτω απο τα χαλάσματα!Είναι η ΜΑΝΑ, ο ΠΑΤΕΡΑΣ, το...

Δεν είναι τούρκος κάτω απο τα χαλάσματα!Είναι η ΜΑΝΑ, ο ΠΑΤΕΡΑΣ, το ΠΑΙΔΙ, η ΓΙΑΓΙΑ, ο ΠΑΠΠΟΥΣ, ο ΑΔΕΛΦΟΣ, η ΑΔΕΛΦΗ

Δεν-είναι-τούρκος-κάτω-απο-τα-χαλάσματα!Είναι-η-ΜΑΝΑ,-ο-ΠΑΤΕΡΑΣ,-το-ΠΑΙΔΙ,-η-ΓΙΑΓΙΑ,-ο-ΠΑΠΠΟΥΣ,-ο-ΑΔΕΛΦΟΣ,-η-ΑΔΕΛΦΗ

Και τι δεν διαβάσαμε στα Social Media μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, ο οποίος έπληξε και την Συρία και άφησε πίσω του πολλούς νεκρούς, τραυματίες και άστεγους.

Πραγματικά κάποια σχόλια που είδαν τα μάτια μας, μας προκάλεσαν περισσότερο πόνο και δυστυχία, σε σχέση από τις εικόνες που βλέπουμε καθημερινά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και όχι μόνο να διαδραματίζονται στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο φονικός εγκέλαδος.

Μερικοί ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν, να συνειδητοποιήσουν ή να χωνέψουν, ότι σε τέτοιες καταστάσεις δεν πρέπει να βλέπουμε ούτε Εθνικότητες, ούτε και Λαούς, αλλά να σκεφτόμαστε μόνο ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.

Ναι, ότι έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, έγινε στην Τουρκία, στο άκουσμα της χώρας το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο εχθρός, ο κατακτητής, ο πόλεμος, αυτά όμως σε τέτοιες περιπτώσεις και σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να τα αποβάλλουμε από το μυαλό μας.

Κάτω από τα χαλάσματα, τα ερείπια των σπιτιών, των πολυκατοικιών δεν είναι ο ΤΟΥΡΚΟΣ ο εχθρός,
– Είναι η ΜΑΝΑ που με θυσία προστάτεψε τα παιδιά της για να πεθάνει η ίδια κάτω.
– Είναι ο ΑΔΕΡΦΟΣ/Η που ίσως δεν ανταμωθούν ποτέ ξανά.
– Το ΠΑΙΔΙ που έχασε την ΜΑΝΑ του ή τον ΠΑΤΕΡΑ του ή ακόμη και τους δύο ΓΟΝΕΙΣ του.
– Είναι οι ΓΟΝΕΙΣ που έχασαν το ΠΑΙΔΙ τους ή τα ΠΑΙΔΙΑ τους.
 -Είναι η ΓΙΑΓΙΑ, ο ΠΑΠΠΟΥΣ που δεν θα ξαναδούν ΠΑΙΔΙΑ και ΕΓΓΟΝΙΑ.

Οι ζωές όλων αυτών μέσα σε λίγα χρόνο και σε κλάσματα δευτερολέπτων άλλαξαν.

Είναι πραγματικά αδύνατο να το συλλάβει το μυαλό, ότι κάποιοι είπαν στα παιδιά ή και το αντίθετο το βράδυ πριν πάνε για ύπνο για τελευταία φορά, Σ’ αγαπώ κι αυτό δεν πρόκειται να το ξανακούσουν ή να το ξανανιώσουν. Ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους! Και ελπίζω και εύχομαι να μην συμβεί κάτι τέτοιο ξανά!

Υ.γ. Αγκαλιάστε τα παιδιά σας, αγκαλιάστε τους γονείς σας, αγκαλιάστε παππού, γιαγιά και πείτε τους Σ’ αγαπώ σαν να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά!

Γράφει ο: Παναγιώτης Τούμπας