Αρχική News ΤΩΡΑ: Ανακάλεσαν την απόφαση για αποχή οι οργανωμένοι γονείς

ΤΩΡΑ: Ανακάλεσαν την απόφαση για αποχή οι οργανωμένοι γονείς

ΤΩΡΑ:-Ανακάλεσαν-την-απόφαση-για-αποχή-οι-οργανωμένοι-γονείς

Αλλαγή δεδομένων έφερε η νέα έκτακτη συνεδρία των οργανωμένων γονέων, αφού έκαναν ένα βήμα πίσω και ανακάλεσαν την απόφαση που είχαν πάρει για αποχή μίας διδακτικής περιόδου τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής, είχε το απόγευμα νέα έκτακτη συνεδρία, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα και αποφάσισε όπως ανακαλέσει την απόφαση που είχε πάρει το Σάββατο και καλούσε τους γονείς και τα παιδιά να απέχουν μία διδακτική ώρα από τα σχολεία τους.

Τους λόγους που τους οδήγησαν να λάβουν αυτή την απόφαση, αναμένεται να τους εξηγήσουν σε ανακοίνωσή τους, που θα εκδώσουν εντός των επόμενων λεπτών.

 

Η αρχική απόφαση των οργανωμένων γονιών δεν έκανε λόγω για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις σχολικές μονάδες, καθώς δεν ήθελαν να υπάρξει στοχοποίηση. Η απόφαση τους για μία ώρα αποχή είχε φέρει σφοδρές αντιδράσεις, με μία μεγάλη μερίδα γονιών να αναφέρει ότι θα πάρουν τα παιδιά τους στα σχολεία, ενώ δήλωναν ότι η Συνομοσπονδία δεν τους εκπροσωπεί. 

 

Από την άλλη πλευρά, οι αντιδράσεις των γονιών που είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους στα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη εντείνονται, αφού μετά τις σημερινές και χθεσινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Λάρνακα, Πάφο και Λεμεσό, αναμένεται και αύριο να υπάρχει διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και τα επαρχιακά γραφεία, τις οποίες διοργανώνουν οι Ενωμένοι Γονείς.