Αρχική News Το σχολείο του Μακαρίου: Όαση χαράς και γνώσης, μακριά από τον πόνο...

Το σχολείο του Μακαρίου: Όαση χαράς και γνώσης, μακριά από τον πόνο και το κλάμα

Το-σχολείο-του-Μακαρίου:-Όαση-χαράς-και-γνώσης,-μακριά-από-τον-πόνο-και-το-κλάμα

Στον δεύτερο όροφο του Μακάρειου Νοσοκομείου και δίπλα στο εκκλησάκι, στεγάζεται το πρότυπο σχολείο που λειτουργεί στο νοσηλευτήριο για παιδιά προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης.

Στο σχολείο διδάσκουν σήμερα πέντε εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι δύο μόνιμοι και οι τρείς με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών. Τα μαθήματα γίνονται από τις εννέα και μισή το πρωί μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι και από τις δύο το μεσημέρι μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα.  

ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Δρ. Χρίστος Μηνάς ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι το σχολείο εξυπηρετεί τα νοσηλευόμενα παιδάκια στην Παιδιατρική Κλινική, τον Παιδοχειρουργικό και Παιδογκολογικό Θάλαμο, καθώς και το Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Φροντίδας Παιδιών και Εφήβων.

«Στον Παιδογκολογικό Θάλαμο και στο Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Φροντίδας Παιδιών και Εφήβων, τα μαθήματα γίνονται εντός των θαλάμων μόνο. Όταν κάποιος μαθητής απουσιάσει πέραν της μιας εβδομάδας από το σχολείο του, το νοσοκομείο επικοινωνεί με το Υπουργείο Παιδείας για να καλυφθεί η ύλη που χάθηκε.»

ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η επικεφαλής εκπαιδευτικός Ελένη Aναστασίου ανέφερε ότι πέραν από τη διδασκαλία μαθημάτων, το σχολείο παρέχει πληθώρα εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων.

ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Όπως εξήγησε το προσωπικό του σχολείου αποδίδει μεγάλη σημασία στη ψυχολογική στήριξη των παιδιών και συχνά αποτελεί το κίνητρο για τους γονείς να πείσουν τους μικρούς ασθενείς να πάρουν το φάρμακο τους.

«Τα παιδιά όταν έρθουν εδώ δεν θέλουν να φύγουν, ασχολούνται με δραστηριότητες, πέρνουν πράγματα μαζί τους, τους υποσχόμαστε ότι θα έρθουν και την επόμενη ημέρα, είναι το διάλειμμα τους, ειναι ένας χώρος όπου περνούν καλά, αποκτούν καλές εμπειρίες από έναν χώρο που συνήθως είναι συνιφασμένος με τον πόνο και το κλάμα.»

Πηγή:alphanews.live

Ακολουθήστε το Bebemou στα Social Media

Facebook logo instagram logo Youtube-logo.jpg