Αρχική News Το έχουν ανάγκη οι μικροί “μαχητές” και όχι… μόνο!

Το έχουν ανάγκη οι μικροί “μαχητές” και όχι… μόνο!

Επεκτείνεται-και-ανακαινίζεται-η-Μenn-του-Μακάρειου-Νοσοκομείου

Με μεγάλη ικανοποίηση διαβάσαμε το προηγούμενο διάστημα ότι, έχει προκυρηχθεί διαγωνισμός από τον ΟΚΥπΥ (Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας) για την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία.

Είναι γεγονός ότι ένα όραμα αρκετών χρόνων του Συνδέσμου “Μωρά Θαυμάτα” και μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες παίρνει σιγά – σιγά τον δρόμο του για να υλοποιηθεί.

Το σημείο αναφοράς της ΥΓΕΙΑΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτή την στιγμή στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις προηγούμενης 35ετίας και η ανάγκη για αναβάθμιση και ανακαίνιση των υποδομών της ΜΕΝΝ είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.

Εδώ και χρόνια η ΜΕΝΝ και το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται εκεί επιτελεί ΣΠΟΥΔΑΙΟ έργο, με τα αποτελέσματα να φαίνονται κι από τους αριθμούς νεογνικής θνησιμότητας, η οποία στην Κύπρο είναι πολύ χαμηλή και πραγματικά είναι ΚΡΙΜΑ και ΑΔΙΚΟ να μην εργάζονται σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.

Όσο για τους “Μικρούς Μαχητές” που παλεύουν από το πρώτο λεπτό της ζωής τους για την ίδια τους την ζωή, αλλά και οι γονείς που βρίσκονται δίπλα τους αξίζει κι αυτός να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες και να βρίσκονται σε μια Μονάδα στα πρότυπα ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ Νοσηλευτηρίων και όχι σε υποδομές που μετρούν εδώ και τρεις δεκαετίες.

Από την στιγμή που άρχισε η διαδικασία για την ανακαίνιση της ΜΕΝΝ με την προκήρυξη διαγωνισμού, επιτέλους τα μωρά Θαύματα, οι γονείς τους και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό σύντομα αναμένεται να έχουν ότι χρειάζονται και ότι δικαιωματικά τους αξίζει

Του Παναγιώτη Τούμπα