Αρχική News «Το αγοράκι μας ζει χάρη στην επέμβαση που έκανε πριν ακόμα γεννηθεί!»

«Το αγοράκι μας ζει χάρη στην επέμβαση που έκανε πριν ακόμα γεννηθεί!»

«Το-αγοράκι-μας-ζει-χάρη-στην-επέμβαση-που-έκανε-πριν-ακόμα-γεννηθεί!»

Όταν η Carla Sikes ήταν έγκυος στο 6ο παιδί της και πήγε για τον υπέρηχο ρουτίνας στις 20 εβδομάδες, έμαθε πως το αγοράκι της έπασχε από δισχιδή ράχη, δηλαδή ένα γενετικό ελάττωμα, όπου ο νωτιαίος μυελός του δεν αναπτύσσεται σωστά.

Μαθαίνοντας ότι ο μικρός τους Ethan είχε την πιο σοβαρή μορφή δισχιδούς ράχης, επέλεξαν να τον κρατήσουν και ορκίστηκαν να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να τον σώσουν. 

Χάρη στην εξαιρετική ομάδα γιατρών που ανέλαβε μαμά και μωρό, το μωράκι υποβλήθηκε «στην επέμβαση που του έσωσε τη ζωή και του έδωσε την ευκαιρία να μεγαλώσει όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του», όπως είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του, μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα. 

Η επέμβαση έγινε ενώ ο Ethan βρισκόταν στη μήτρα της μαμάς του, στην 24η εβδομάδα κύησης, και κράτησε 4 ολόκληρες ώρες. Ο Δρ Glenn Gardener, που πραγματοποίησε την  ενδομήτρια χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη για δισχιδή ράχη μαζί με την ομάδα ειδικών του, δήλωσε πως όλα πήγαν καλά και η επέμβαση είχε επιτυχία. 

Ο Ethan γεννήθηκε πρόωρα στις 22 Ιουνίου μέσω επείγουσας καισαρικής τομής, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση και ζύγιζε περίπου 1 κιλό.

«Όταν γεννήθηκε ήταν πολύ αδύναμος και τον έβαλαν κατευθείαν σε μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης», εξηγεί η Carla. «Ήταν μικροσκοπικός και τον είχαν σε μια μικρή πλαστική σακούλα, αλλά ήταν τέλειος».

«Η κίνηση των ποδιών του είναι εξαιρετική και φαίνεται να έχει καλή εγκράτεια», είπαν οι γονείς του. «Ο Ethan γεννήθηκε πολύ πρόωρα και κινδυνεύει από τις επιπλοκές της προωρότητας, συμπεριλαμβανομένης της αναπηρίας στην κίνηση, τη σκέψη, την επικοινωνία και τη συμπεριφορά – αλλά παρά την κάπως δύσκολη πορεία του, τα πήγε εξαιρετικά καλά και παραμένουμε αισιόδοξοι. Γεννήθηκε σε μια μεγάλη, στοργική και υποστηρικτική οικογένεια».
 
Πηγή:mama365.gr