
Σταθερή είναι η κατάσταση του μωρού που εισέπνευσε τα ναρκωτικά που κάπνιζε δίπλα του ο πατέρας του και διασωληνώθηκε. Τι ναρκωτικό ήταν.
Ένας 27χρονος τοξικομανής έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του ενός έτους παιδιού του, καπνίζοντας δίπλα του παραισθησιογόνες ναρκωτικές ουσίες, με τους γιατρούς να πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, αυτό κατέστη δυνατό με τους γιατρούς να καταφέρνουν να σταθεροποιούν την κατάσταση του βρέφους, το οποίο ωστόσο παραμένει διασωληνωμένο.
Μιλώντας σχετικά ο αντιπρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας, αποκάλυψε τι ήταν το ναρκωτικό που κάπνιζε ο 27χρονος Αιγύπτιος στα Πατήσια, που παραλίγο να σκοτώσει το μικρό κοριτσάκι. «Το ναρκωτικό που εισέπνευσε το κοριτσάκι ενός έτους, ονομάζεται “μπονσάι” είναι μια επεξεργασμένη μορφής ινδικής κάνναβης, η οποία καπνίζεται καίγοντας το ναρκωτικό μέσα στο αλουμινόχαρτο και εισπνέοντας το αποτέλεσμα της καύσης.
Είναι φτηνό σε σχέση με την κάνναβη. Μπορεί να προκαλέσει έντονες παραισθησιογόνες αντιδράσεις, έντονους παλμούς στην καρδιά, επιθετική συμπεριφορά. Δεν έχει καμιά σχέση με την καθαρότητα της κανονικής κάνναβης. Είναι μια επεξεργασμένη μορφή, έρχεται από τα βάθη της ανατολής» είπε σχετικά μιλώντας στο Action 24, ο κ. Ρήγας, προσθέτοντας ότι «τα ναρκωτικά δεν είναι πλάκα, αν κάποιος ξεκινήσει ολισθαίνει με μια σταδιακότητα. Ο πατέρας έχει συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ η Πρόνοια θα παίξει σίγουρα καθοριστικό ρόλο σε ό,τι αφορά στην ανατροφή του παιδιού».
Πηγή:i-efimerida.gr