Αρχική News Τελετή απονομής διακρίσεων σε σχολεία Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης για την εφαρμογή...

Τελετή απονομής διακρίσεων σε σχολεία Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης για την εφαρμογή της προσέγγισης CLIL

Υπουργός Παιδείας – Τελετή απονομής διακρίσεων σε σχολεία Δημοτικής και Προδημοτικής Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Λευκωσία, Κύπρος Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή απονομής διακρίσεων σε σχολεία Δημοτικής και Προδημοτικής για την εφαρμογή της προσέγγισης CLIL. // Minister of Education – Award ceremony of primary and pre-primary schools Ministry of Education, Sport and Youth The Minister of Education, Sport and Youth, Dr Athina Michaelidou, addresses the presentation of awards to Primary and Pre-primary schools for the implementation of CLIL approach.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, η 3η Τελετή Απονομής Διακρίσεων σε σχολεία Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης για την εφαρμογή της προσέγγισης CLIL (Content and Language Integrated Learning).

Η προσέγγιση CLIL συνδυάζει τη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων ή θεματικών ενοτήτων με τη διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας, αλλάζοντας τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας. Η προσέγγιση δίνει πολλαπλές ευκαιρίες για ενίσχυση της ποιότητας της διδασκαλίας, καθώς εφαρμόζει την επικοινωνιακή μεθοδολογία, τη μαθητοκεντρική διδασκαλία, τη συστηματική εφαρμογή της αξιολόγησης για μάθηση και την ανάπτυξη στρατηγικών μάθησης.

Η προσέγγιση εφαρμόζεται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και προωθείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς στοχεύει στην ανάπτυξη κομβικών δεξιοτήτων.

Η εφαρμογή της προσέγγισης στη Κύπρο ξεκίνησε το 2006 με πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο συντόνισαν το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ακολούθως, αγκαλιάστηκε από τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες και ενσωματώθηκε στα Αναλυτικά Προγράμματα Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης.

Στη σημερινή τελετή απονεμήθηκαν διακρίσεις σε 85 σχολεία Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, τα οποία ξεχώρισαν για την εφαρμογή της προσέγγισης CLIL.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, ενώ παιδιά του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Δασούπολης και του Δημοτικού Σχολείου Περνέρα παρουσίασαν σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που αναδείκνυε το έργο των σχολείων μέσω της προσέγγισης CLIL.

Τα σχολεία στα οποία απονεμήθηκε Χρυσή, Αργυρή και Χάλκινη Διάκριση παρουσιάζονται εδώ.