Αρχική News Ταυτόχρονος μητρικός θηλασμός στο Νοσοκομείο Πάφου

Ταυτόχρονος μητρικός θηλασμός στο Νοσοκομείο Πάφου

Ταυτόχρονος-μητρικός-θηλασμός-στο-Νοσοκομείο-Πάφου
Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός στο Νοσοκομείο Πάφου. Όπως ανέφερε η Δρ Άρτεμις Πολυκάρπου, παιδίατρος και πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού, το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για το Μητρικό Θηλασμό είναι: «Ενδυναμώνουμε τους γονείς, διευκολύνουμε το θηλασμό».  

 

Κάθε χρόνο, η πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη στην Κύπρο είναι αφιερωμένη στο Μητρικό Θηλασμό. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τον Ταυτόχρονο Θηλασμό όταν πολλές θηλάζουσες μητέρες θηλάζουν ταυτόχρονα τα μωρά τους σε προκαθορισμένα σημεία.

 

Το Νοσοκομείο Πάφου, ανέφερε η δρ. Πολυκάρπου, διοργανώνει κάθε χρόνο τον Ταυτόχρονο Θηλασμό με μεγάλη επιτυχία.«Το νοσοκομείο μας βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησης ως «Φιλικό προς τα βρέφη Νοσοκομείο», τόνισε. « Όσοι εργαζόμαστε με τις νέες μητέρες, στηρίζουμε και προωθούμε το μητρικό θηλασμό. Οργανώνουμε σεμινάρια για τον μητρικό θηλασμό και φυσιολογικό τοκετό για τις έγκυες μητέρες και τους συντρόφους τους, βοηθάμε τις μητέρες να θηλάσουν με επιτυχία τα μωρά τους, κάνουμε κλινική θηλασμού για μητέρες που έχουν προβλήματα με το θηλασμό και τις βοηθάμε να τα επιλύσουν».
 

 

Το μητρικό γάλα, επεσήμανε η Άρτεμις Πολυκάρπου, είναι δώρο ζωής, το καλύτερο ξεκίνημα για το βρέφος. Τα πλεονεκτήματα είναι αμέτρητα, τόνισε, και αφορούν όχι μόνο στο βρέφος, αλλά και στη θηλάζουσα μητέρα, την οικογένεια, την κοινωνία και το περιβάλλον.

 

«Έχουμε καθήκον όλοι μας να ενδυναμώσουμε τους γονείς ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν αυτό το δώρο ζωής στα παιδιά τους», κατέληξε η δρ Πολυκάρπου.

 

Πηγή: philenews/KYΠΕ