Αρχική News Γιατί τα μωρά χαμογελούν στον ύπνο τους; (vid)

Γιατί τα μωρά χαμογελούν στον ύπνο τους; (vid)

Γιατί-τα-μωρά-χαμογελούν-στον-ύπνο-τους;-(vid)

Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το γλυκό χαμόγελο ενός μωρό; Σν νέος γονιός που είστε, περιμένετε πώς και πώς το μωράκι σας να σας σκάσει ένα χαμόγελο. Έρχεται όμως και η στιγμή που θα δείτε ότι το μωρό σας χαμογελάει και στον ύπνο του.

Η πρώτη σας αντίδραση είναι φυσικά να νιώσετε υπέρμετρη λατρεία και τρυφερότητα για αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι. Η δεύτερη όμως είναι να αναρωτηθείτε: Γιατί χαμογελάει;

Το χαμόγελο ή κάποιες φορές και το γέλιο των μωρών στον ύπνο τους, προκαλείται λόγω της διεργασίας που κάνει ο εγκέφαλος κατα τη διάρκεια του του REM σταδίου του ύπνου. Το χαμόγελο δηλαδή, είναι κάποιoυ είδους αντίδραση σε όνειρα που ενδεχομένως να βλέπει, χωρίς βέβαια να μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι όνειρα θα μπορούσε να είναι αυτά. 

Τα μωρά χρησιμοποιούν το χαμόγελο σαν εργαλείο επικοινωνίας, επομένως είναι πιθανό να χαμογελάει εάν βλέπει στον ύπνο του κάποιον γονιό ή το αγαπημένο του παιχίδι. Επίσης, τα μωρά συνηθίζουν να χαμογελούν όταν αισθάνονται  όμορφα και άνετα στο περιβάλλον που είναι, επομένως ίσως το χαμόγελό του να οφείλεται και σε αυτό. 

 Και επειδή τα μωράκια που γελάνε ή χαμογελάνε στον ύπνο τους είναι ένα αξιολάτρευτο θέαμα που δε χορταίνουμε να βλέπουμε, μοιραστήκαμε μαζί σας το παρακάτω βίντεο. Θα το λατρέψετε!