Αρχική News Τα 6+1 προϊόντα που πρέπει να έχετε στην τσάντα του μαιευτηρίου

Τα 6+1 προϊόντα που πρέπει να έχετε στην τσάντα του μαιευτηρίου

Τα-6+1-προϊόντα-που-πρέπει-να-έχετε-στην-τσάντα-του-μαιευτηρίου

Οι τελευταίες μέρες τον τοκετό έχουν αρκετή αγωνία για το τι θα συμβεί στο μαιευτήριο, ειδικά αν πρόκειται να γίνετε μαμά για πρώτη φορά.

Το μυαλό σας ήδη φτιάχνει εικόνες για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, τι μπορεί να πάει στραβά και τι θα συμβεί την ώρα του τοκετού. Το άγχος και οι ανησυχίες σας αυτή την περίοδο είναι απόλυτα φυσιολογικές. Προσπαθήστε, όμως, να τις αποβάλλετε και να σκέφτεστε θετικά.

 

Η διαχείριση των παραπάνω συναισθημάτων δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Είναι όμως εύκολο να οργανώσετε μερικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε – όσο είναι δυνατόν – περιττές ανησυχίες και να νιώσετε πιο έτοιμη για να υποδεχθείτε το μωράκι σας.

Αφού οργανώσετε το σπίτι και το δωμάτιο του μωρού σας, φτάνει η ώρα της τσάντας του μαιευτηρίου. Το μωράκι σας έρχεται κι εσείς θέλετε να είστε πανέτοιμη για τις πρώτες μέρες μαζί του στο μαιευτήριο. Ποια είναι όμως τα must-have προϊόντα για εσάς και το μωράκι σας;

Πάνες

Ένα από τα πιο απαραίτητα προϊόντα, όπως φυσικά θα γνωρίζετε, είναι οι πανούλες. Διαλέξτε πάνες ειδικά σχεδιασμένες για νεογέννητα μωράκια στο κατάλληλο νούμερο, το No.1.

Κρέμα συγκαμάτων

Περιποιηθείτε την εξαιρετικά ευαίσθητη  μηρογεννητική περιοχή του μωρού σας κατά την αλλαγή της πάνας  με μία κατάλληλη κρέμα για συγκάματα. Προτιμήστε κάποια αδιάβροχη, ώστε να απομονώνει το δέρμα του από την υγρασία. Έτσι, δε θα διακόπτεται η δράση της.

Βρεφικό αφρόλουτρο

Δε θα πρέπει να παραλείψετε ένα βρεφικό αφρόλουτρο που να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από την πρώτη κιόλας μέρα. Αναζητήστε κάποιο χωρίς parabens, θειούχες ενώσεις (SLS/SLES) και αλλεργιογόνα για τη μέγιστη προστασία του μωρού σας. Επιπλέον, ένα αφρόλουτρο με βιταμίνη F και Β5 θα διατηρήσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας του.

Επιθέματα στήθους

Τα επιθέματα στήθους είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της διαρροής γάλακτος ανάμεσα στα γεύματα. Επιλέξτε έξτρα απορροφητικά επιθέματα με κατάλληλο ύφασμα, ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη βακτηρίων στην περιοχή του στήθους.

Κρέμα στήθους για το θηλασμό

Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά το θηλασμό λόγω αφυδάτωσης ή πληγών στην περιοχή των θηλών. Μην πανικοβάλλεστε! Υπάρχουν ειδικές κρέμες για την περίπτωσή αυτή. Επιλέξτε κάποια χωρίς τεχνητά πρόσθετα ή συντηρητικά, ώστε να μη χρειάζεται αφαίρεση κατά το θηλασμό για έξτρα ευκολία.

Καθαριστικά για την ευαίσθητη περιοχή

Διαλέξτε ένα από την ευρεία γκάμα καθαριστικών της ευαίσθητης περιοχής με αντιβακτηριακούς και αντιμυκητιακούς παράγοντες που σας ταιριάζει.

Καθισματάκια για τη λεκάνη

Σύμμαχος για τις ημέρες σας στο μαιευτήριο. Σας παρέχουν ασφάλεια και άνεση και μπορείτε να τα έχετε εύκολα και παντού μαζί σας.

Τώρα που είστε εξοπλισμένες με όλα τα απαραίτητα εφόδια, χαρείτε τις μοναδικές στιγμές που διανύετε. Ο τοκετός, άλλωστε, είναι μια στιγμή που περιμένετε εναγωνίως και – πιστέψτε μας – δεν θα αργήσει να έρθει. Εμείς το μόνο που ευχόμαστε είναι η έκβασή του να είναι η καλύτερη και… να σας ζήσει!