Αρχική News Συζήτηση για τους Εργαζόμενους Γονείς διοργανώνει το ΑΚΕΛ

Συζήτηση για τους Εργαζόμενους Γονείς διοργανώνει το ΑΚΕΛ

Με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις εργασιακές και κοινωνικές πολιτικές συνεχίζει το ΑΚΕΛ τη νέα παγκύπρια εκστρατεία με τίτλο «Νέοι Γονείς σε Πρώτο Πλάνο».

 

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί  την ερχόμενη Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 6.30μμ, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Λευκωσίας με κεντρικούς ομιλητές τον Marc Botenga, ευρωβουλευτή του Κόμματος Εργατών Βελγίου, την Σωτηρούλα Χαραλάμπους, Γενική Γραμματέα της ΠΕΟ τον Άντρο Καυκαλιά Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικης Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων.

Η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το ΑΚΕΛ από τον περασμένο μήνα στόχο έχει να αναδείξει τα προβλήματα και τις ελλείψεις του κράτους, θέτοντας προτάσεις, αιτήματα και διεκδικήσεις προκειμένου να αποκτήσει η Κύπρος μια σύγχρονη και προοδευτική κοινωνική πολιτική για το παιδί και την οικογένεια.

Βασικά ζητήματα τα οποία θα απασχολήσουν την όλη εκστρατεία αλλά και συγκεκριμένα την συζήτηση της ερχόμενης Παρασκευής είναι οι προτάσεις που κατέθεσε το ΑΚΕΛ που είναι βέβαια και καθολικά αιτήματα της κοινωνίας για: της άδειας μητρότητας από το πρώτο παιδί στις 26 εβδομάδες ως σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγεία, η κάλυψη πληρωμένης γονικής άδειας σε αυτοεργοδοτούμενους, η αναθεώρηση της γονικής άδειας μέχρι το 15ο έτος ηλικίας του παιδιού καθώς και την πρόταση για συμπλήρωση του επιδόματος μητρότητας/πατρότητας/γονικής άδειας που είναι σήμερα στο 72% του μισθού, μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις και υποχρέωση του εργοδότη ή/και μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όλη η εκστρατεία του ΑΚΕΛ για τους νέους γονείς βασίζεται στο μήνυμα ότι το ταξίδι της γονεϊκότητας δεν θα πρέπει να αποτελεί ένα αγώνα δρόμου-επιβίωσης για καμία οικογένεια, αλλά ένα ταξίδι ευτυχίας για γονείς και παιδιά, με το κράτος αρωγό.