Αρχική News Συνελήφθησαν γονείς που σχεδίαζαν να θυσιάσουν το 5χρονο παιδί τους επειδή ήταν...

Συνελήφθησαν γονείς που σχεδίαζαν να θυσιάσουν το 5χρονο παιδί τους επειδή ήταν «δαιμονισμένο»

Συνελήφθησαν στην Ισπανία οι γονείς ενός 5χρονου παιδιού, καθώς φέρονται να ήθελαν να το θυσιάσουν επειδή ήταν «δαιμονισμένο».

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Γάλλων, που συνελήφθη στις 21 Δεκεμβρίου στην πόλη Αλγεσίρας στην Ισπανία κατηγορούμενοι ότι ήθελαν να θυσιάσουν τον γιο τους. Το ζευγάρι συνελήφθη ενώ περίμενε να επιβιβαστεί στο φεριμπότ για την Ταγγέρη του Μαρόκου. Μέχρι στιγμής οι δύο γονείς παραμένουν υπό κράτηση στην Αλγεσίρας ενώ ο 5χρονος γιος τους έχει οδηγηθεί σε ένα κέντρο διαμονής ανηλίκων. Σύμφωνα με τις αρχές των δύο χωρών αναμένεται η έκδοση των δύο γονέων στη Γαλλία.

Η ισπανική αστυνομία ανέφερε πως οι δύο γονείς, ο 39χρονος πατέρας και η 30χρονη μητέρα, αντιμετωπίζουν «ψυχιατρικά προβλήματα». Μάλιστα, σε βάρος τους είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για «απαγωγή ανηλίκου». Οι γονείς σκόπευαν να σκοτώσουν τον γιο τους στη Σαχάρα, επειδή πίστευαν ότι ήταν «δαιμονισμένος» και σχεδίαζαν να τον «θυσιάσουν».

Οι δύο γονείς σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπορντό, κατάγονται από το Καρκάν, είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ο Πατρίκ Μεφράν, ο δήμαρχος της μικρής κοινότητας, «κατάπληκτος» μετά την είδηση της σύλληψής τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς ήταν «πλήρως ενταγμένοι» στην κοινότητα και μάλιστα είχαν ιδρύσει ένα ωδείο και είχαν περισσότερους από 250 μαθητές. Πρόσθεσε ότι οι δύο συλληφθέντες «είχαν συμπεριφορά καλών γονιών, τρυφερών, πολύ προσεκτικών», απέναντι στο παιδί τους, το οποίο δεν πήγαινε ακόμη στο σχολείο.

Η οικογένεια έφυγε από το Καρκάν στις 16 Δεκεμβρίου, με ένα όχημα 4×4 που είχε αγοράσει πρόσφατα, αφού υπενοικίασε το διαμέρισμα όπου ζούσε, ανέφερε πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Ωστόσο στις 19 Δεκεμβρίου, οι αρχές έλαβαν ένα τηλεφώνημα από ένα «ενδιαφερόμενο πρόσωπο» που δήλωσε ότι ανησυχεί για τον 5χρονο γιο των συγκεκριμένων γονέων. Κάτι που ώθησε τις αρχές να ξεκινήσουν σχετική έρευνα. Μάλιστα, μεταξύ άλλων εξετάζουν το ενδεχόμενο οι γονείς να ανήκαν σε κάποια αίρεση, όμως «ακόμη είναι πολύ νωρίς» για να το πουν με βεβαιότητα. Η εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για «απαγωγή ή αυθαίρετη κράτηση ομήρου μικρότερου των 15 ετών με στόχο τη διευκόλυνση διάπραξης εγκλήματος». Επίσης, η εισαγγελία ανέφερε πως ο πατέρας «ήταν σε παραλήρημα».

Να αναφερθεί πως σύμφωνα με τον δήμαρχος του Καρκάν, το περασμένο φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια μιας θύελλας, ο πατέρας βρέθηκε «γυμνός στο δάσος και μιλούσε ασυνάρτητα». Στη συνέχεια εισήχθη για παρακολούθηση σε ψυχιατρική κλινική.

Πηγή:Lifo.gr