Αρχική News Η συγκινητική ιστορία για τον μικρό Στέφανο – Νικητής της ζωής μετά...

Η συγκινητική ιστορία για τον μικρό Στέφανο – Νικητής της ζωής μετά τη διάγνωση σοβαρότατης καρδιοπάθειας

Ο Καρδιοχειρουργός Ενηλίκων και Παιδοκαρδιοχειρουργός, Ιωάννης Τζανάβαρος σε ανάρτηση του στα ΜΚΔ αναφέρεται σε μια πολύ συγκινητική ιστορία με ένα μικρό μαχητή ο οποίος κατάφερε να βγει νικητής από μια περιπέτεια υγείας.

Ο Δρ Τζανάβαρος αναφέρεται στην ανάρτηση του στην ιστορία του μικρού … «Στέφανου», με τον ο Παιδοκαρδιοχειρουργός, να σημειώνει ότι ο μικρός μαχητής διαγνώστηκε με μία σοβαρότατη καρδιοπάθεια και έδωσε μεγάλη μάχη στις εντατικές Νοσοκομείων.

«Ένα χρόνο μετά η οριστική λύση με την ολική επιδιόρθωση της συγγενούς καρδιοπάθειας. Γρήγορη ανάρρωση. Για πρώτη φορά κανονικός κορεσμός οξυγόνου. Το μοναδικό μωρό στα χιλιάδες που χειρούργησα που δεν έκλαψε ούτε μια φορά. Τώρα μπορεί να απολαύσει τη ζωή».

Αυτούσια η ανάρτηση του:

«Ιστορίες της ζωής…

Ο Στεφανος (όνομα αλλαγμένο) μπορεί επιτέλους να κοιμηθεί ήσυχος. Ο Στέφανος μπορεί να χαμογελάσει.

Ο μικρός είναι πρόσφυγας. Τον έφεραν με το πλοίο οι γονείς του. Άμεση μεταφορά στο Μακάρειο με κυάνωση (μπλε χρωματισμός του δέρματος). Η διάγνωση ήταν μια σοβαρότατη καρδιοπάθεια. Κορεσμός οξυγόνου 40-50%. Το παιδί μπορούσε να αναπνέει μόνο στην στάση οκλαδόν… Ούτε να κλάψει δεν μπορούσε. Καταστάσεις όπως τα παλιά βιβλία παιδοκαρδιολογίας…

Σταθεροποίηση του μικρού παιδιού στην εντατική παίδων. Άμεση μεταφορά στο Cardiac Innovation Center του Απολλωνείου νοσοκομείου. Επείγουσα επέμβαση ως ενδιάμεση λύση (Shunt). Ανάσα για όλους. Αποθεραπεία και πάλι στην εντατική παίδων του Μακαρείου σε στενή και άψογη συνεργασία μαζί με την ομάδα μας.

Ένα χρόνο μετά η οριστική λύση με την ολική επιδιόρθωση της συγγενούς καρδιοπάθειας. Γρήγορη ανάρρωση. Για πρώτη φορά κανονικός κορεσμός οξυγόνου. Το μοναδικό μωρό στα χιλιάδες που χειρούργησα που δεν έκλαψε ούτε μια φορά. Τώρα μπορεί να απολαύσει τη ζωή.

Είμαι περήφανος που είμαι Κύπριος. Που η χώρα μου έδωσε ευκαιρία ζωής σε ένα μωρό, σε μια οικογένεια…»