Αρχική News Στη Σιτσουάν οι ανύπαντροι πλέον θα επιτρέπεται να αποκτούν παιδιά

Στη Σιτσουάν οι ανύπαντροι πλέον θα επιτρέπεται να αποκτούν παιδιά

Στη-Σιτσουάν-οι-ανύπαντροι-πλέον-θα-επιτρέπεται-να-αποκτούν-παιδιά

Τα ζευγάρια στην κινεζική επαρχία μπορούν να αποκτήσουν όσα παιδιά επιθυμούν

Να κάνουν όσα παιδιά επιθυμούν θα μπορούν τα ζευγάρια στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, ενώ η χώρα προσπαθεί να ελέγξει τη μείωση του πληθυσμού της.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αλλαγής πολιτικής στην Σιτσουάν, οι άγαμοι θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν παιδιά. Μέχρι πρότινος απαγορεύονταν στις ανύπαντρες μητέρες να δηλώσουν τη γέννηση ενός παιδιού.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει θέσει ως προτεραιότητα την αύξηση των γεννήσεων. Η κυβέρνηση προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις και καλύτερη υγειονομική περίθαλψη των μητέρων για να αντιστρέψει ή να επιβραδύνει την πτώση των ποσοστών.

Ήταν το 2016, όταν η Κίνα κατήργησε την αμφιλεγόμενη πολιτική του ενός παιδιού, η οποία θεσπίστηκε το 1979. Στις οικογένειες που παραβίαζαν τους κανόνες επιβάλλονταν πρόστιμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχαναν ακόμη και τις θέσεις εργασίας τους.

Οι αλλαγές, που ξεκίνησαν το 2016, δεν αντέστρεψαν το κλίμα και δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη μείωση του ποσοστού των γεννήσεων. Για πρώτη φορά πέρυσι, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις.

Πηγή:lifo.gr