Αρχική News Ένα στα τέσσερα παιδιά υποφέρει από άγχος λόγω της καραντίνας

Ένα στα τέσσερα παιδιά υποφέρει από άγχος λόγω της καραντίνας

Ένα-στα-τέσσερα-παιδιά-υποφέρει-από-άγχος-λόγω-της-καραντίνας

Το κλείσιμο των σχολείων πουεπηρέασε 1.3 δισεκατομμύρια μαθητές απειλεί την εκπαιδευτική ανάπτυξη μιας ολόκληρης γενιάς παιδιών και νέων.

Ειδικοί προειδοποιούν παράλληλα ότι απειλείται και η ψυχική υγεία των παιδιών από καταστάσεις όπως μιας πανδημίας.

 

Έρευνα του Save The Children στη Φινλανδία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλύπτει ότι ένα στα τέσσερα παιδιά υποφέρει από άγχος λόγω της κοινωνικής απομόνωσης.

«Στα emails και στις ζωγραφιές που παίρνουμε, μπορούμε να διακρίνουμε ότι οι λέξεις κλειδιά είναι φόβος και κακό. Το ότι έμειναν σπίτι παρουσιάστηκε από τα παιδιά ως κάτι κακό», τονίζει ο Πάολο Πετράλια, γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Γκασλίνι.

«Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει ότι το να αναγκάζεσαι να μένεις στο σπίτι και το να μην σου επιτρέπουν να πας στο σχολείο, να κρατάς τις συνήθειες που αντιπροσωπεύουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά, όλα αυτά είχαν συνέπειες σε πολλά από αυτά», υπογράμμισε η Σάντρα Ζάμπα, υφυπουργός του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 90% των εκπαιδευτικών εκτιμά ότι οι μαθητές κάνουν πολύ λιγότερη δουλειά από όση θα έκαναν κανονικά αυτή την εποχή και ότι είναι δύσκολο για αυτούς να αποδώσουν σωστά με την απομακρυσμένη εκμάθηση.

Οι μαθητές που ανήκουν σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες υποφέρουν πολύ περισσότερο από το «εκπαιδευτικό κενό» σύμφωνα με την έρευνα.

Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές από αδύναμες οικονομικά χώρες.

euronews.gr