Αρχική News Σεξ μετά την γέννηση του παιδιού – Τι συμβαίνει

Σεξ μετά την γέννηση του παιδιού – Τι συμβαίνει

Σεξ-μετά-την-γέννηση-του-παιδιού-–-Τι-συμβαίνει

Με τον ερχομό του παδιού σίγουρα πολλά αλλάζουν. Ανάμεσα σε αυτά και η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού που σίγουρα βρίσκεται αντιμέτωπο με νέες συνθήκες. 

Όπως όλοι οι γονείς γνωρίζετε, η ζωή σας αλλάζει εντελώς από τη στιγμή που έρθει ένα μωρό στη ζωή σας. Και ναι αλλάζει και η σεξουαλική σας ζωή καθώς δεν μπορείτε να κάνετε σεξ όπου και όποτε θέλετε. Κυρίως δεδομένου ότι θα «τραυματιστούν» ψυχολογικά τα παιδιά σας, αλλά επίσης, γιατί πλέον έχετε γεμάτο το μυαλό σας με άλλες εκατοντάδες ευθύνες, αφήνοντας τον σύντροφό σας τελευταίο στη λίστα προτεραιοτήτων.

Όχι ότι ποτέ φανταζόσασταν το πόσο πολυάσχολη θα ήταν η ζωή σας από τη στιγμή που θα γινόσασταν γονιός. Για πολλούς από εμάς η πραγματικότητα της μητρότητας (και της πατρότητας) σε αντίθεση με τις προσδοκίες που είχαμε είναι τελείως διαφορετικές. Για παράδειγμα, όσο περίεργο και αν ακούγεται τα ραντεβού με τον σύντροφό σας μετά το παιδί θα ειναι τόσο σπάνια όσο οι εκλείψεις του φεγγαριού.

Τώρα, μια νέα δημοσκόπηση από τη Βρετανία, στο πλαίσιο της εκστρατείας Expectation Vs Reality του Help-Link, ερεύνησε 2.000 μέλλοντες γονείς και 2.000 γονείς και επιβεβαίωσε ότι αυτό που πιστεύουν τα ζευγάρια για τη σεξουαλική τους ζωή που θα έχουν μετά τον ερχομό του παιδιού στη ζωή τους, βρίσκεται πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Ας ρίξουμε αρχικά μια ματιά στις προσδοκίες που έχουν οι μέλλοντες γονείς:

  • Το 92% περιμένει ότι θα είναι το ίδιο ευτυχισμένο και ερωτευμένο όπως και πριν τα παιδιά.
  • Το 61% περιμένει ότι θα έχει  μια καλή σεξουαλική ζωή.
  • Οι μέλλοντες γονείς περιμένουν ότι θα βγαίνουν ραντεβού τρεις φορές το μήνα και και θα κάνουν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα

Και τώρα ας δούμε τι έδειξε η δημοσκόπηση στα αποτελέσματα των γονιών:

  • 1 στους 5 δεν κάνει σεξ
  • Το 31% δεν είναι ερωτευμένο
  • Περισσότεροι από τους μισούς γονείς είπαν ότι πια δεν βγαίνουν ραντεβού.
  • Το 12% αφήνει τα παιδιά να κοιμούνται μαζί του περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα.
  • Το 19% αναφέρει ότι ξυπνά πάνω από τρεις φορές μέσα στη νύχτα εξαιτίας του κλάματος του μωρού του.
  • Το 56% δεν μπορεί να βρει μια νταντά για να κρατήσει τα παιδιά τουλάχιστον μια φορά το μήνα για να βγει ραντεβού.
  • Το 24% δεν είναι ικανοποιημένο από τη σεξουαλική του ζωή.

Σίγουρα η ζωή του ζευγαριού αλλάζει όταν έρχεται ένα παιδί, γι ‘αυτό και πρέπει απολύτως να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να κρατήσει τη φλόγα αναμμένη, συναισθηματικά και σωματικά.

Γι’ αυτό σαν γονείς θα σας συμβουλέψουμε να εκμεταλλεύεστε την κάθε ευκαιρία που σας δίνεται για να κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας. Ακόμη και αν χρειάζεται να κλειδώνεστε έστω και για 10 λεπτά στο μπάνιο.

πηγή: parents.com