Αρχική News Σε ισχύ ο νόμος για τα παιδικά καθίσματα

Σε ισχύ ο νόμος για τα παιδικά καθίσματα

Σε-ισχύ-ο-νόμος-για-τα-παιδικά-καθίσματα
Σε ισχύ αλλά χωρίς οποιαδήποτε βεβαίωση ή ενημέρωση είναι από την 1η Ιουλίου ο περιβόητος νόμος για τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων σε λεωφορεία που μεταφέρουν παιδιά νηπιακής και προσχολικής ηλικίας.
 
 
Ο νόμος είχε ψηφιστεί μετά από πρόταση της βουλευτού Άννας Θεολόγου και ανεστάλη για έξι μήνες στις 30 Νοεμβρίου 2018 από την Ολομέλεια της Βουλής.
 
Είχε τροποποιηθεί ο περί Οδικής Ασφάλειας Νόμος, έτσι ώστε να ανασταλεί μέχρι την 30ή Ιουνίου 2019 η ισχύς ορισμένων διατάξεων που αφορούν μεταφορά παιδιών με οχήματα κατηγορίας Μ2 και Μ3 για σκοπούς σχολικών εκδρομών και άλλων οργανωμένων δραστηριοτήτων.
 
Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Μεταφορών, με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών, Γιώργο Προκοπίου είχε εκφράσει διάφορους προβληματισμούς για τη δυνατότητα τοποθέτησης παιδικών καθισμάτων, ωστόσο ο νόμος (αν και δεν φαίνεται να έχει υλοποιηθεί) είναι σε ισχύ εδώ και δύο μέρες.
 
Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Γιώργος Προκοπίου, στο Philenews το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες, ώστε να εφαρμοστεί τόσο σε εκδρομές καλοκαιρινών σχολείων όσο και σε ευρεία κλίμακα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020.
 
Πάντως, η Reaction Cyprus καταδεικνύει ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση σχετικά με τον νόμο και ως εκ τούτου εκφράζει τα ερωτήματα αν η μεταφορά παιδιών κάτω των 6 χωρίς παιδικά καθίσματα είναι από την 1η Ιουλίου παράνομη, αλλά και το αν θα υπάρξει νέα αναστολή ή κατάργηση του νόμου.