Αρχική News Σε έξαρση οι παιδικές λοιμώξεις – Πληρότητα 90% στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Σε έξαρση οι παιδικές λοιμώξεις – Πληρότητα 90% στο Μακάρειο Νοσοκομείο


Υψηλές πληρότητες για την εποχή καταγράφει το Μακάρειο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τον Δρ. Αβραάμ Ηλία.

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής, ανέφερε ότι σήμερα, Δευτέρα, νοσηλεύονται 33 παιδιά στους παιδιατρικούς θαλάμους, με την πληρότητα να ανέρχεται στο 92%.

Αβραάμ Ηλία – Διευθυντής Παιδιατρικής Μακάρειου Νοσοκομείου
«Έχουμε και αυξημένες εισαγωγές, αλλά παράλληλα έχουμε και αυξημένα εξιτήρια, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μια ισορροπία στις πληρότητες..Είναι κάτι που μας προβληματίζει αυτή την εποχή. Αν έχουμε αυτή την εποχή τέτοιες πληρότητες, τι αναμένεται να γίνει τον χειμώνα.»

Κυρίως, όπως εξήγησε, πρόκειται για παιδιά μικρότερων ηλικιών με λοιμώξεις αναπνευστικού και γαστρεντερικού, αλλά και σοβαρές πνευμονίες.

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι εκτός των εποχικών λοιμώξεων, στο Μακάρειο νοσηλεύονται και δύσκολα περιστατικά που χρήζουν μακροχρόνιας νοσηλείας.

Ο Δρ. Ηλία, ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να καλυφθούν οι ιδιαίτερες αυξημένες ανάγκες, με το ενδεχόμενο ενός προβλήματος στο άμεσο μέλλον να είναι ανοιχτό.

Σημειώνεται ότι σε έξαρση βρίσκονται και τα περιστατικά κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό, με τη συγκεκριμένη όμως υποπαραλλαγή να μην οδηγεί σε αυξημένες νοσηλείες ή σοβαρή συμπτωματολογία.

Πηγή:alphanews.live