Αρχική News Science Talks Kids Edition από το Πανεπιστήμιο Κύπρου – Ρωτήστε μας για...

Science Talks Kids Edition από το Πανεπιστήμιο Κύπρου – Ρωτήστε μας για την αρχαιολογία

science-talks-kids-edition-από-το-Πανεπιστήμιο-Κύπρου-–-Ρωτήστε-μας-για-την-αρχαιολογία

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει τη συλλογή ερωτήσεων για το 3 ο επεισόδιο της σειράς podcast με τον τίτλο Science Τalks Kids Edition που απευθύνεται σε παιδιά 3-11 ετών και έχει ως θέμα την επιστήμη της Αρχαιολογίας.

Στο 3 ο επεισόδιο της σειράς θα ασχοληθούμε με την Αρχαιολογία, δηλαδή την επιστήμη που ασχολείται με την έρευνα και με τη μελέτη της ζωής και της δραστηριότητας ανθρώπων που έζησαν σε παλαιότερες εποχές, όπως αυτή εμφανίζεται από τα ευρήματα μνημείων της τέχνης και των προϊόντων της ανθρώπινης εργασίας. Τις ερωτήσεις των παιδιών θα απαντήσει η Βασιλική Κασσιανίδου, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Αρχαιολογίας και Αρχαιομετρίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στόχος αυτής της σειράς για παιδιά είναι να τα εξοικειώσει με διάφορα επιστημονικά θέματα και να τους δώσει την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις απευθείας στους ακαδημαϊκούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η σειρά πραγματοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης και σε συνεργασία με το Bobos Family Radio (https://www.bobosartsfestival.com/sciencetalks), από όπου αναμεταδίδονται οι εκπομπές.

Μπορείτε να ακούσετε τα επεισόδια της σειράς από το κινητό ή τον υπολογιστή σας εδώ: https://anchor.fm/sciencetalkskids.

Πού στέλνουμε τις ερωτήσεις των παιδιών: [email protected]

Μορφή ερωτήσεων: Ηχητικό αρχείο με τη φωνή του παιδιού. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε όνομα, πόλη διαμονής και ηλικία

Προθεσμία: Δεχόμαστε ερωτήσεις μέχρι την Παρασκευή, 28 Μάϊου 2021

Επικοινωνία: Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων Πανεπιστημίου Κύπρου, Τ: 22894356, Ε: [email protected], ιστοσελίδα: www.ucy.ac.cy/alumni F: https://www.facebook.com/UniversityofCyprusAlumni