Αρχική News Η “Θερμοκοιτίδα Αγάπης” για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

Η “Θερμοκοιτίδα Αγάπης” για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

Η-“Θερμοκοιτίδα-Αγάπης”-για-την-Παγκόσμια-Ημέρα-Προωρότητας

Ο σύνδεσμος “Θερμοκοιτίδα Αγάπης” με ανάρτηση στα ΜΚΔ αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου.

Η ανάρτηση:

Γνωρίζατε ότι κάθε χρόνο, πάνω από το 10% από τα 130 εκατομμύρια μωρά, δηλαδή περίπου 1 στα 10 μωρά παγκοσμίως γεννιούνται πρόωρα, πριν από τη συμπλήρωση των 37 εβδομάδων εγκυμοσύνης;

Παγκόσμια ο πρόωρος τοκετός είναι η κύρια αιτία θανάτου σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Επιπλέον, οι επιζώντες πρόωρου τοκετού μπορεί να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες βλάβες υγείας, όπως μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα ακοής, σε σύγκριση με τα τελειόμηνα βρέφη.

Ο πρόωρος τοκετός μπορεί επίσης να επιφέρει σημαντικές συναισθηματικές συνέπειες στις οικογένειες και μπορεί να προκαλέσει οικονομικές επιπτώσεις όχι μόνο για τις οικογένειες αλλά και για τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, όπως η ασφάλιση υγείας, η εκπαίδευση και άλλα συστήματα κοινωνικής υποστήριξης, που προκύπτουν π.χ. από εκτεταμένες θεραπείες ή αναπηρία.

➡️ Ελάτε μαζί μας και στηρίξτε το έργο του Συνδέσμου #ΘερμοκοιτίδαΑγάπης για τα πρόωρα και άρρωστα νεογνά μέσω των εισφορών σας: www.bit.ly/kane-eisfora