Αρχική News “Εσείς, εν θα κάμετε κανένα μωρό;” – Η πιο αδιάκριτη ερώτηση...

“Εσείς, εν θα κάμετε κανένα μωρό;” – Η πιο αδιάκριτη ερώτηση προς κάθε ζευγάρι

“Εσείς,-εν-θα-κάμετε-κανένα-μωρό;”-–-Η-πιο-αδιάκριτη-ερώτηση-προς-κάθε-ζευγάρι

Νέα στήλη με την υπογραφή της Εύας Μωυσέως (δασκάλας), νεαρής μαμάς και blogger.

“Εσείς, εν θα κάμετε κανένα μωρό;”

 

 Τούτη την ερώτηση άκουσα την τον Φεβράρη του 2017, που μια γνωστή μου μες τη μέση του σούπερμαρκετ. Έτσι στο φλου τζιαι στο άσχετο. Μόνο που τούτη εν ήταν μια απλή ερώτηση. Ήταν κτύπημα κάτω που τη μέση.

Γιατί τζιέινο που εν ήξερε η γνωστή μου ήταν ότι εγώ μόλις είχα χάσει το πρώτο μου μωρό. Δευτέρα έκαμα το τεστ εγκυμοσύνης, ήταν θετικό. Ως την Παρασκευή η εγκυμοσύνη έπαψε να υφίσταται. Γιατί σας τα λαλώ τούτα τωρά; Όι, εν θέλω να με λυπηθείτε, ούτε να κλαφτώ. Ένα πολλά μεγάλο ποσοστό των γυναικών βιώνουν παλίνδρομες κυήσεις. Εξάλλου 2 μήνες μετά που τούτη τη συνάντηση εκράτουν άλλο θετικό τεστ, αφού ήμουν ήδη έγκυος με τον πρωτότοκό μου. Απλά πρέπει να σταματήσουμε να ρωτούμε τούτη την ερώτηση σε ούλλους ανεξαιρέτως. Γιατί αν ο άλλος εν εν πραγματικά δικός σου άνθρωπος, τζιαι αν δεν θέλεις να ξέρεις την αλήθκεια του, εν έσιει νόημα να το ρωτήσεις. 

Μπορεί η μάμα να πενθεί μια εγκυμοσύνη που εδιακόπηκε. Μπορεί το ζευγάρι να μεν μπορεί να κάμει μωρά. Μπορεί να μεν θέλει. Μπορεί ναν σημείο διαφωνίας ανάμεσα στους θκυό. Μπορεί να άκουσε κακά νέα τζιαι να μεν εν σε διάθεση να τα μοιραστεί. Μπορεί απλά να μεν θέλει να συζητήσει κάτι τόσο προσωπικό με τον καθένα. Μπορεί τζιείνο που σε εσένα φαίνεται μια απλή τζιαι ανώδυνη κουβέντα, να χαλάσει τη μέρα του άλλου, να του χαλάσει την ψυχολογία του. Στο τέλος της ημέρας, απλά εν εν που τη δουλειά σου! Το να ρωτάς κάτι τέθκοιο – όσο τζιαι αν ακούεται αθώο – εν απλά αδιάκριτο.

“Ε, σιγά σιγά.” απάντησα στη γνωστή μου τζιείντην ημέρα. Αλλά άμα το σκέφτουμαι εκ των υστέρων, εν να μπορούσα να απαντήσω πολλά καλλύττερα…

– Μα εν το ξερες; Εγέννησα θκυο, τρείς κότσιρους αλλά επειδή βαρκούμαι τους, κλειδώνω τους σπίτι.

– Μα εν τα βρίσκουμε με τον άντρα μου. Εν τζιαι εν διαθέσιμος ο δικός σου;

– Είδα τα δικά σου τζιαι άλλαξα γνώμη, εν να μείνω άτεκνη.

Όπως τζιαι να ‘χει, αν δείτε καμιά γνωστή σας που είσιετε να δείτε τζιαιρό, πέτε για τον κορωνοϊό τζιαι τον Γκέιτς. Την Αννού που επάσιυνε ή τον Κωστή που εχώρισε. Κάτι πραγματικά λάιτ. Τζιαι αφήστε τες αληθινές κουβέντες για τον κατάλληλο, χρόνο, τόπο τζιαι άνθρωπο.

 

Όλα τα κέιμενα της Imperfect mum μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ