Αρχική News Προωράκι που γεννήθηκε στις 26 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει σπίτι...

Προωράκι που γεννήθηκε στις 26 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει σπίτι του για 1η φορά!

Ένα προωράκι που γεννήθηκε στις 26 εβδομάδες και αναγκάστηκε να παλέψει για τη ζωή του από το πρώτο λεπτό, βγήκε νικητής και πήρε εξιτήριο μετά από σχεδόν 2 χρόνια νοσηλείας.

Συγκεκριμένα, ο Ναθάνιελ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων Blythedale στο Valhalla της Νέας Υόρκης στις 20 Αυγούστου μετά από νοσηλεία 419 ημερών!

Οι γιατροί, οι νοσοκόμες και το προσωπικό έκαναν ουρά για να χειροκροτήσουν τον Ναθάνιελ όταν έφυγε από το κτίριο μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά του, Sandya και Jorge Flores.

Ο Ναθάνιελ και ο δίδυμος αδελφός του Κρίστιαν γεννήθηκαν στις 26 εβδομάδες στις 28 Οκτωβρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων Stony Brook στο Stony Brook της Νέας Υόρκης, αλλά ο Κρίστιαν πέθανε τρεις ημέρες μετά τη γέννηση.

Τότε, ξεκίνησε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι επιβίωσης για τον Ναθάνιελ. Ευτυχώς, ήταν γεννημένος μαχητής και δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

«Πέρασαν μήνες για να ρυθμίσουμε τα πράγματα, όπως το πρόγραμμα διατροφής του, τις διάφορες βιταμίνες και τα πράγματα που χρειαζόταν για να αναπτυχθούν οι πνεύμονες του», θυμήθηκε η Sandya Flores.

Με την πάροδο του χρόνου, το αγοράκι μεγάλωσε και στο Blythedale Children’s, έλαβε περισσότερη φροντίδα και υποβλήθηκε σε διάφορες θεραπείες, όπως λογοθεραπεία, εργοθεραπεία και φυσικοθεραπεία. Αλλά οι Floreses έλαβαν επίσης προσαρμοσμένη εκπαίδευση στο Blythedale Children’s και έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν και να καθαρίζουν όλο τον εξοπλισμό του γιου τους και πώς να ανταποκρίνονται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή ατυχήματος όταν βρίσκονται στο σπίτι.

Παρά τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες των τελευταίων 22 μηνών, οι Floreses δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευγνώμονες που έχουν τον Ναθάνιελ στο πλευρό τους.

Πηγή:mama365.gr